2024. április 29. - Péter

Közlekedési kihágáson kapták a miniszterelnököt

Néhány nap alatt kétszer is közlekedési kihágáson kapták Robert Fico szlovák miniszterelnököt. Május első napjaiban a Sme című szlovák napilap olvasói közlekedési vétség elkövetése közben fotózták le a kormányfőt, éppen akkor, amikor a kormány egy új, az
2008. május 15. csütörtök 13:53 - Hírextra

Fico egy olyan kereszteződésnél fordult meg autójával, ahol ez a manőver tilos volt, ráadásul a kormányfő biztonsági öve nem volt bekötve. A röviddel az eset után készült videofilmek azt is nyilvánvalóvá tették, hogy a szlovák kormányfő gyakran tett ugyanígy, amikor szokás szerint a közeli iskolába vitte autójával fiát.

Miután úgyszólván minden szlovák médium beszámolt autóvezetői szokásairól, Fico kifizette a pénzbüntetést. Alig telt el néhány nap, újabb szemtanúk jelentkeztek, akik hasonló közlekedési vétségeken csípték a miniszterelnököt. Jóllehet jár neki egy szolgálati gépkocsi sofőrrel, Fico jobban szereti maga vezetni saját autóját.

Mindamellett Fico nem az egyedüli szlovák politikus, akinek nehézséget okoz a közlekedési szabályok betartása. Csütörtökön olyan fotók jelentek meg a szlovák médiában, melyek Ivan Miklos volt pénzügyminiszter autóját mutatták egy zebrán leállítva. Néhány hónapja Lubomír Jahnatek gazdasági minisztert vették videóra, amint teljes lelki nyugalommal cigarettázik szolgálati autója mellett, egy mozgássérültek számára fenntartott parkolóban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását