2024. május 6. - Ivett, Frida

Követik az illegálisan bejutó szervezeteket

Ellenőrzik és követik az illegálisan bejutó szervezeteket a burmai hatóságok. Luter Gábor, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet délkelet-ázsiai programigazgatója jelenti Bangkokból: A mai napon mintegy 50 külföldi segélyszervezet képviselője vett részt az
2008. május 15. csütörtök 12:03 - Hírextra

A megbeszélésen elhangzott, hogy az ENSZ képviseletében 4 fős stáb utazhat 1 hetes időtartamra Yangonba felméréseket végezni. Eközben a burmai kormány közölte: 160 fős mentőcsoportot fogad, mely indiai, bangladesi, thaiföldi és kínai csapatokból áll össze. Louis Michel, az Európai Unió Humanitárius Segélyek Hivatalának vezetője ma Burmában tárgyal az uniós segélyek és segélyszervezetek bejutásáról. A mai ENSZ koordinációs megbeszélésen külön figyelmeztettek: nem javasolják a külföldi segélyszervezetek hivatalos engedély nélküli munkáját Burmában, mivel a hatóságok minden illegálisan bejutó és dolgozó szervezet munkatársát ellenőrzik és követik, mely további akadályokat gördíthet a többi segélyszervezet munkája elé.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa elmondta: a burmai biztonsági erők tiltják a helyi lakosok adománygyűjtését, és minden szállítmányt ellenőriznek. A katonák a földönfutóvá vált és monostorokba menekült károsultakat az intézmények elhagyására szólítják fel.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa, Luter Gábor információi szerint: a burmai kórházak 20%-a jelentős károkat szenvedett a ciklon pusztításakor. 1200 iskola teljesen megsemmisült, további 2300 oktatási intézmény tető nélkül maradt. Ezért ideiglenes létesítményekben folytatják majd a tanítást. Az állatok, a takarmány és a termés több mint fele elpusztult. A mostani napokra előre jelzett ciklont leminősítették, de sok és jelentős esőzés várható a térségben.

Luter Gábor, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa tovább egyeztet a Thaiföldön tartózkodó nemzetközi partnerszervezetekkel együttesen kialakítandó segélyezési módról, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet segélyprogramjának kezdetétől rendelkezésre álló 1 millió forint adományból élelmiszerrel és ivóvízzel segítse a mianmari ciklon túlélőit. A Segélyszervezet köszönettel fogadva a felajánlásokat, folytatja adománygyűjtő felhívását a burmai károsultak megsegítésére.

Kiadó: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását