2024. április 27. - Zita

Verekedés az iskolában

Szemtanúk szerint egyetlen erős ökölcsapás következtében szenvedett életveszélyes sérüléseket az egri Bornemissza Gergely szakképző intézetben egy összetűzés nyomán egy diák - tudta meg szerdán az MTI.
2008. május 14. szerda 14:09 - Hírextra

A szóváltást követő ökölcsapás után a folyosón tartózkodó felügyelő tanár azonnal közbeavatkozott, így nem folytatódhatott a diákok közötti verekedés.

Többszörös arc és koponyatörést szenvedett az a diák, akit egy iskolai verekedés után életveszélyes állapotban szállítottak kórházba kedden Egerben - tájékoztatta korábban az egri kórház traumatológiájának ügyeletvezető főorvosa az MTI-t.

A szakmunkástanuló ugyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, de esetében nem áll fenn heveny életveszély, általános állapota pedig a körülményekhez képest kielégítő - közölte Kozma Pál.

A rendőrség közlése szerint a szakmunkástanuló a szakképző intézet folyosóján, előzetes szóváltást követően verekedett össze egyik diáktársával.

A fiú a verekedés közben elesett és életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A verekedésben részt vevő másik diák ellen életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

Soltész Bálint elmondta, hogy a gyanúsított részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, ugyanakkor a nyomozás során szükségessé vált orvos szakértő kirendelése is. Hozzátette: a két 17 éves szakmunkástanuló korábbi nézeteltérése csúcsosodott ki az erőszakos cselekményben. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a mostani nem az első rendőrségségi beavatkozást igénylő verekedés volt az iskolában. Néhány hónapja ugyancsak két szakmunkástanuló verekedett össze, amelynek nyomán eljárást indított az egri rendőrkapitányság.

Szőkéné Komenczi Anikó, az iskolafenntartó egri önkormányzat oktatási irodájának vezetője hangsúlyozta, hogy a több mint ezer tanulót oktató intézmény minden, a törvényben előírt intézkedést megtett a történteket követően, a mentők és a rendőrség, valamint a szülők értesítése után jegyzőkönyvet vettek fel az esetről, amelynek alapján fegyelmi eljárás indul az erőszakos szakmunkástanuló ellen.

Az irodavezető szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a Bornemissza Gergely szakképző iskola olyan intézmény, amelynek kötelező felvennie az oda jelentkezőket.
Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyobb arányban oktatnak az intézményben úgymond problémás tanulókat, mint más iskolákban. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy összességében az egri szakiskolában sincs több diákok közötti verekedés, mint az ország más hasonló intézményeiben.
Az MTI megkereste volna az ügy kapcsán Borbély Andrást, a szakiskola igazgatóját, ám a direktor elérhetetlennel bizonyult.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását