2024. május 3. - Tímea, Irma

Önként jelentkezett a robbantó

Önként jelentkezett a rendőrségen az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz évvel ezelőtt sportkocsijában felrobbantott egy vállalkozót a fővárosi Egér úton; P. György Lászlót őrizetbe vették, kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elékövetését - közöl
2008. április 25. péntek 15:41 - Hírextra

A bűncselekmény még 1998. augusztus 18-án reggel történt a XI. kerületi Egér úton, amikor a Porsche Carrera 911-es típusú luxusautó a 70-es út felől az M7-es autópálya irányába haladt. A robbanás olyan nagy erejű volt, hogy a gépkocsi eleje teljesen megsemmisült.

A merénylet következtében az autó tulajdonosa, Terjék István százhalombattai vállalkozó négy nappal később belehalt sérüléseibe.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek akkor elmondta, a százhalombattai vállalkozó ellen már 1996-ban is merényletet kíséreltek meg, akkor Molotov-koktélt dobtak a kocsijára.

A PMRFK hétfőn közölte, hogy a bűncselekménnyel a martonvásári P. György Lászlót gyanúsítják, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. Sajtóhírek szerint a férfi jómódú vállalkozó, és több ismert művész, zenész producereként is tevékenykedett.

A Beluzsárné Belicza Andrea, a megyei rendőrség sajtószóvivője a távirati irodának azt mondta, péntek délelőtt a férfi önként jelentkezett a rendőrségen, gyanúsítotti kihallgatása megtörtént. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

P. György Lászlót a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és indítványozza előzetes letartóztatását - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását