2024. május 2. - Zsigmond

Pixel Portrék

A magyar MTV és a Műcsarnok 2008 tavaszán közös projektet indított, amelynek célja, hogy fiatal képzőművészeket – festőket, szobrászokat, fotósokat – mutasson be a nagyközönségnek. Az MTV-n 2008. május 9-én indul és november 30-ig lesz műsoron
2008. május 14. szerda 16:17 - Hírextra

A 30 darab Pixel Portré december 1-től a magyar MTV honlapján is megtekinthető lesz, a weboldal látogatóinak pedig lehetőségük nyílik majd arra, hogy szavazzanak az általuk leginkább kedvelt művészre.

A nézők szavazatai és a szakmai kurátorok döntése alapján legjobbnak talált alkotók munkáit 2009 elején az Ernst Múzeumban mutatjuk be egy három hétig látogathatón kiállításon.

A Pixel Portré egyes részeit minden pénteken 11.00, 14.00, 16.00, 17.17, 21.17 órakor valamint szombaton a 11.00 órakor és vasárnap a 14.00 órakor kezdődő Megapixel című műsor utolsó riportjaként láthatják az érdeklődők a magyar MTV műsorán.

Málnay B. Levente, az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója

„Az MTV zenecsatorna többek között azért az egyik legkedveltebb médiabrand világszerte, mert a vizuális kultúrát egyedülálló módon közvetíti és képviseli. Pályázataival folyamatosan lehetőséget nyújt a fiatal tehetségeknek a világ különböző pontjain. A magyar MTV a hagyományokhoz hűen nem csak támogatja és bemutatja, hanem együtt is dolgozik a fiatal művészekkel; így képernyőre kerülnek a legaktuálisabb gondolatok és kifejezésformák. A Pixel Portré műsor – melyben bemutatunk harminc fiatal alkotó személyiséget – csak a kezdet. A cél az, hogy a csatorna maga köré gyűjtse a legjobb képző- illetve videóművészeket, és a képernyőn keresztül velük együtt formája a nézők látásmódját.”

Dr. Petrányi Zsolt, Műcsarnok igazgatója

„A művészet lényege az, hogy közönsége legyen. Az alkotás megismerésének kulcsa az, hogy minél több helyen látható legyen. Ehhez azonban a múzeumok és kiállítótermek falai szűkösnek bizonyulnak akkor, ha meg vagyunk győződve arról, hogy fiatal művészeink olyan kérdésekről beszélnek, amelyek mindennapjainkban gyökereznek. Az MTV és a Műcsarnok együttműködése épp ezt a szakadékot kívánja áthidalni. A folyamatosan bemutatott művészportrék és a projekt végén megrendezett kiállítás célja az, hogy új, nyitott közönséget toborozzunk napjaink kultúrájának.”

Spengler Katalin, művészeti újságíró

„A Pixel Portré sorozat interjúi átfogó keresztmetszetet nyújtanak a hazai képzőművészet még fiatal, de már sikeres csapatáról, ezzel hiánypótló kulturális, közszolgálati szerepet is töltenek be. A rövid portréfilmek közérthető módon népszerűsítenek egy olyan generációt, mely már pályája kezdetén oroszlánkörmöket mutat, méltó a figyelemre. A sorozat minden bizonnyal hozzájárul majd nézői kreativitásának ösztönzéséhez, a vizuális kultúra általános színvonalának emelkedéséhez, újabb és újabb nézőpontok kialakításához. A Pixel Portré egy új, nyitottabb, rugalmasabb nemzedék kedvelt műsora lesz.”

A Pixel Portré első adásaiban szereplő művészek

Batykó Róbert festőművész
http://www.artportal.hu/lexikon/fiatalmuveszek/batyko_robert; http://www.acbgaleria.hu/muveszek
Borsos Róbert szobrászművész
http://borsosrobi.blogspot.com
Czene Márta, festőművész
http://indageleria.novasonic.hu/index.php/artists/shov/23
Kovács Budha Tamás street art művésszel
http://budhatomi.com
Kudász Gábor Arion fotóművésszel.
http://www.arionkudasz.com

Forrás: mucsarnok.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását