2024. május 5. - Györgyi

MSZP: Ősszel megvalósul a program

Az Út a munkába programnak vannak olyan elemei, amelyek már ősszel életbe léphetnek - mondta Török Zsolt, a programért felelős miniszterelnöki megbízott szerdán Budapesten.
2008. május 14. szerda 16:20 - Hírextra

A következő két hétben elkészül a programot tartalmazó kormányzati előterjesztés, és ennek vannak olyan elemei, amelyek már idén ősszel életbe léphetnek - közölte az országgyűlési képviselő Lendvai Ildikóval, az MSZP frakcióvezetőjével és Teleki Lászlóval, az MSZP országgyűlési képviselőjével tartott sajtótájékoztatóján.

Török Zsolt a civil szervezetekkel folytatott egyeztetés után elmondta, úgy gondolja, hogy idén ősszel jelentős méretű közmunkaprogramokat kell elindítaniuk.

Teleki László hozzátette: a program keretében vannak olyan képzések, amelyek már elindultak. Lehetőséget kell arra is biztosítani, hogy valaki a második képzését is elkezdje, mert ma már egy szakmával nagyon nehezen lehet boldogulni - jegyezte meg.

Lendvai Ildikó arról beszélt, hogy rendkívül fontosnak tartják ezt a megbeszélés-sorozatot, mert a Munka, tudás, tulajdon programot széleskörű társadalmi egyeztetés után akarják véglegesíteni.
Török Zsolt emlékeztetett arra, hogy a program célja: akit lehet, vezessék vissza a versenyszférába, akit pedig nem tudnak oda visszavezetni, annak a közfoglalkoztatás keretében találjanak munkát.

Mint mondta, felvetődött a hiányszakmában tanuló szakmunkások ösztöndíjának, illetve a felsőoktatási romaösztöndíjnak az igénye.
Teleki László elmondta: a civil szervezetek olyan roma szellemi forrásközpontok létrehozását szorgalmazták, amelyek az európai uniós és a hazai források lehívásához adnak szellemi támogatást.

A munkateszt bevezetésével kapcsolatos kérdésre Török Zsolt közölte: a kistelepülések polgármesterei azt mondták, nagy szükség lenne rá, és a foglalkoztatási szolgálat meg tudná valósítani.

Hozzáfűzte, benne kételyek vannak azzal kapcsolatban, hogy a legkisebb települések meg tudnák-e oldani a munkateszttel járó feladatokat. Török Zsolt ugyanakkor fontosnak tartja, hogy minden ember, aki valamilyen juttatást kap, működjön együtt az állammal.

A munkateszt intézménye azt jelentené, hogy a rendszeres szociális segélyben részesülőknek negyedévente 15 napos, évente 60 napos közjellegű foglalkoztatásban kellene részt venniük, ehhez külön forrást kapnának az önkormányzatok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását