2024. május 3. - Tímea, Irma

Módosították a Balaton-törvényt

Közmegegyezésen alapul a Balaton-törvény módosítása - mondta a törvényjavaslat expozéjában Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán az Országgyűlésben.
2008. május 14. szerda 17:07 - Hírextra

A Balaton-törvény hatályba lépése óta bekövetkezett változások közül többek között az Országos Területrendezési Tervvel való összhang, az ökológiai, közlekedési hálózatban végbement változások, illetve az infrastruktúrában történt fejlesztések indokolják a jogszabály módosítását - hangsúlyozta az államtitkár a Balaton kiemelt üdülőkörzet területrendezési tervének elfogadásáról és a balatoni területrendezési szabályzat megállapításáról szóló törvény módosításának általános vitájában.

jhelyi István elmondta: a Balaton-törvény betöltötte szerepét, kedvezőbb helyzetet teremtett a térségben, megőrizte a táji-természeti sajátosságokat védő szabályokat, de azóta indokolttá vált a jogszabály felülvizsgálata. Kitért arra, hogy a Balaton táji adottságait a módosítás is figyelembe veszi, ugyanakkor az M7-es autópálya fejlesztéseit is megjeleníti a szabályozás.

Az államtitkár kiemelte, hogy a törvényjavaslatot több mint 300 szervezet véleményezte. Első körben a balatoni önkormányzatokkal, majd az országos, regionális és megyei hivatalokkal, végül a civil szervezetekkel egyeztették a Balaton-törvény módosítását, ami így közmegegyezéssel kerülhetett a Ház elé.

Felszólalása végén az önkormányzati és területfejlesztési államtitkár úgy fogalmazott, nehéz megtalálni az egyensúlyt a balatoni lakosok mindennapjai és érdekei, valamint a balatoni turizmus igényei között, de a remények szerint a javaslat ezt is megoldja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását