2024. április 27. - Zita

Még mindig Emily Amerika kedvence

Ismét az Emily - immár 12. éve - bizonyult a legnépszerűbb női névnek tavaly az Egyesült Államokban, a férfinevek között pedig kilencedik alkalommal a Jacob vitte el a pálmát.
2008. május 14. szerda 10:36 - Hírextra
Az amerikai társadalombiztosítási hivatal 1997-től kezdve évente hozza nyilvánosságra, hogy előző évben az újdonsült szülők mely neveket adták a leggyakrabban gyermekeiknek.

Tavaly a szülők kevéssé tértek el a 2006-os névadási szokásoktól: mindössze az Elizabethnek sikerült kétéves "távollét" után visszatérni a top 10-be. Ugyanakkor a Samantha, amely a tizedik volt, visszacsúszott a 12. helyre.

A lányok esetében az Emilyt Isabella és Ava követi. A tízes listán szerepel a Madison, az Olivia, az Abigail, a Hannah és az Elizabeth.

Ami az újszülött fiúkat illeti, esetükben továbbra is a bibliai eredetű nevek a legnépszerűbbek: a Jacobot a Michael, a Joshua és a Matthew követi. A tízbe ugyancsak bekerült az Ethan, a Daniel, a Christopher, az Anthony, a William és az Andrew.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását