2024. április 29. - Péter

Lendvai Ildikó: "Betartjuk a határokat"

Az egypárti szocialista kormány különös figyelemmel lesz az alkotmányos határok betartására - mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, egy kérdésre válaszolva.
2008. május 14. szerda 17:29 - Hírextra

Arra a felvetésre, igaz-e, hogy a kormány rendeleti kormányzásra készül, Lendvai Ildikó hangsúlyozta: a magyar alkotmány egyértelműen rendelkezik arról, mi az, ami törvény, és mi az, ami más típusú jogszabály megalkotását igényli.

Az egypárti szocialista kormány különös kényességgel fog vigyázni arra, hogy az alkotmányos határokat betartsa, ám természetes, hogy kitölti ezeket a határokat - fogalmazott a szocialista politikus.

Az új frakciószabályzatra vonatkozó kérdésre Lendvai Ildikó közölte: elkészült a tervezet, arról a képviselőcsoport jövő heti ülésén dönthetnek. Megjegyezte, hogy a jövő héten hétfőn és kedden is tartanak frakcióülést. Mint elhangzott, az új szerkezet kisebb módosításokat tartalmaz a frakció munkaszervezetében az egypárti kormányzásnak megfelelően.

Arra a kérdésre, hogy esetleg más is elindul a frakcióvezetői posztért, Lendvai Ildikó azt mondta, a tisztújítás mindig verseny. Nem volt még olyan tisztújítás a frakcióban, hogy az adott helyeknél ne lett volna több jelölt - tette hozzá. Egyben megerősítette: elindul a frakcióvezetői posztért.

Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője múlt csütörtökön az MTI-nek arról beszélt, hogy nem értettek egyet a frakcióelnökség által előterjesztett szervezeti és működési szabályzatra vonatkozó javaslattal, és Tóbiás Józseffel olyan új szerkezeti modell kidolgozásán dolgoznak, amelyben mindenki ugyanahhoz az információhoz jut. Sajtóhírek szerint ha a modell többséget kap, Szanyi Tibor elindul a frakcióvezetői posztért.

Arra a felvetésre, hogy egyes sajtóhírek szerint spekulánsoknak írták ki az Új tulajdonosi programot, Lendvai Ildikó elmondta, a programot még nem írták ki, de előkészítése folyik.

Fontosnak tartjuk, hogy egy valóságos védővonal épüljön ki jogi és gazdasági garanciákból az esetleges spekulánsok ellen - mondta Lendvai Ildikó. Kifejtette: "ezerféle módon" visszavonhatók lesznek a kedvezmények.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását