2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Felértékelődött az Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszék

Nemzetközi rangú intézmény lett a Debreceni Egyetem (DE) Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszéke, amely keddtől hivatalosan is Jeffrey Modell Immundeficiencia Referencia Centrumként működik. Az avatáson jelen volt a Jeffrey Modell Alapítvány két éle
2008. május 13. kedd 15:07 - Hírextra
Fésüs László akadémikus, a DE rektora az avatás kapcsán emlékeztetett rá, hogy a tanszék több évtizedes sikeres működésének köszönhetően jelentősen javult a hazai és közép-kelet-európai országokban élő immunhiányos betegek ellátása mind a diagnosztika, mind a kezelés területén.

A debreceni tanszék az egyik legeredményesebb a kilenc, Európában működő Jeffrey Modell Centrum között. Különösen jelentős, nemzetközi szakmai elismerést is kiváltó a veleszületett, öröklődő immunhiány-betegségek területén végzett munkájuk a közép- és kelet-európai térségben - fűzte hozzá.

Maródi László professzor, a tanszék vezetője felidézte, hogy a Jeffrey Modell Alapítvány a primer immunhiány-betegségben szenvedők megsegítésére jött létre 1986-ban, s jelentős módon járul hozzá az egyetemi, akadémiai kutatóhelyeken végzett betegellátás és kutatás eredményességéhez.

A debreceni tanszék 2004 óta vesz részt a centrumok munkájában, s a mostani hivatalos beiktatás ennek elismerését jelenti. A tanszék Közép- és Kelet-Európa 15 országában szakmai hálózatot alakított ki az immunhiányos betegek színvonalasabb ellátására, s eddig 23 konferenciát szervezett a J Project elnevezésű orvostovábbképző program keretében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását