2024. április 29. - Péter

Lebukott a hamisútlevél-üzem

A thai rendőrség letartóztatott egy tizenkéttagú útlevélhamisító társaságot; a bűnszövetkezet thai, burmai és indonéz tagokból állt és nagyüzemben gyártotta az útiokmányokat.
2008. május 12. hétfő 17:15 - Hírextra
A lefoglalt mintegy 200 ezer hamis útlevél között a nyomozók francia, kanadai, amerikai és német útleveleket találtak, de egzotikusak is vannak közöttük, mint például brunei és Fidzsi-szigeteki. Hamisított magyar útlevélről nem számolt be a rendőrség. A lefoglalt bűntárgyak között más hamis útiokmány, illetve vízumpecsét is szerepelt.

A banda thaiföldi állampolgárságú vezére, Szomkuan Muen-in nemzetközileg körözött bűnöző, aki 2003 folyamán a srí-lankai tamil felkelőknek szállított fegyvereket egy általa fenntartott földalatti hálózaton keresztül és valószínűleg köze volt egy thaiföldi gyémántkereskedő kifosztásához is.
Legutóbb április végén bukott le Bangkokban egy hamis útleveleket előállító és forgalmazó banda. Megfigyelők nem tartják kizártnak a mostani és az előző rendőrségi fogás közötti összefüggést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását