2024. május 13. - Szervác, Imola

Janicsék nem indulnak az Eb-n

A hétvégi válogatón győztes Kovács Katalin, Janics Natasa páros helyett a Szegeden második, fiatal Kozák Danuta, Szabó Gabriella duó indul a nők 500 m-es versenyében a csütörtökön kezdődő, milánói olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon - döntött a Magy
2008. május 12. hétfő 08:59 - Hírextra
Az MKKSZ honlapján olvashatók szerint ennek az a fő oka, hogy a női szakágban így nem egy, hanem további két ötkarikás kvótát szerezhet a magyar válogatott (Kovács már kiharcolt egyet a tavalyi vb-n).

Az elnökség állásfoglalása szerint ugyanakkor Janics egyesben, párosban és négyesben mutatott formája alapján alkalmas a válogatottban való szereplésre, ezért a testület felkérte Fábiánné Rozsnyói Katalin női szakágvezetőt, hogy június 21-ig adjon le javaslatot az olimpiai felkészülésre vonatkozóan.

A kijelölt Eb-csapattal kapcsolatban érdekesség még, hogy a C-2 200 m-en győztes Kolonics Gyögy, Kozmann György páros lemondta ezt a távot, így itt a mögöttük célba ért Kovács Gergő és Végh Attila képviseli a magyar színeket.

A magyar válogatott kedden utazik el a milánói viadalra, amely az utolsó kvalifikációs verseny lesz a pekingi olimpia előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását