2024. május 6. - Ivett, Frida

Tóthék csak teszteltek

Az ifj. Tóth János, Tagai Róbert kettős csak tesztelésre szánta a szombati napot az Intercontinental Rally Challenge-sorozat (IRC) második, portugáliai versenyén, miután pénteken generátorproblémák miatt a pálya szélére kényszerült.
2008. május 10. szombat 19:35 - Hírextra
A zárónapon végül csak két gyorsaságit teljesített a Peugeot-páros, mert eltört a kipufogó, és nem akarták kockáztatni, hogy esetleg kigyulladjon az autó.

"Az volt a célunk, hogy formába lendüljünk egy kicsit, hogy ráérezzünk az autóra, mivel ez volt az idei első versenyünk – mondta a Peugeot 207 S2000 magyar pilótája. – A második szakaszon azonban, körülbelül a pálya egynegyedénél nagyon hangos lett az autó, s mire elértünk a célig, elviselhetetlenné fokozódott a zaj, így Robi már csak mutogatni tudta nekem a kanyarokat és a fokozatokat."

A hétszeres magyar abszolút bajnok ifj. Tóth így is megtett 70 versenykilométert, és a megszerzett tapasztalatok minden bizonnyal hasznosak lesznek majd a következő viadalokon.

A páros legközelebb a június 27-28-án esedékes belga IRC-futamon áll rajthoz, előtte azonban még beiktat egy tesztet, lévén az Ypres-rali a mostani murvástól eltérően aszfaltos pályákon zajlik majd.

A tízfutamos IRC-sorozat áprilisban Törökországban rajtolt és novemberben Kínában zárul, a magyar pilóta öt versenyen vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását