2024. május 2. - Zsigmond

Horváth Gréta a 11. helyen ért célba

Az első szám, a junior nők versenye Emmie Charayron révén francia sikert hozott a lisszaboni triatlon Európa-bajnokságon. Legjobb magyarként Horváth Gréta a 11. helyen ért célba.
2008. május 10. szombat 15:28 - Hírextra
A 750 méter úszás Szalay Szandrának sikerült a legjobban a magyarok közül, ő ötödikként mászott ki a vízből, de a depózás során értékes időt veszített, így csak a második bolyban vágott neki a 20 km-es kerékpározásnak - Horváth Grétával együtt. Eleinte a két magyar húzta a mintegy 15 fős sort és gyűjtötték az első csoportból kiszakadókat. A harmadik körben, amikor az eleredt eső miatt korcsolyapályává változott a versenyközpont előtti macskaköves pályarész, váratlanul lemaradt Szalay, illetve a harmadik bolyban tekerő klubtársa, Balogh Barbara is.

A futást így Horváth kezdte legkedvezőbb helyen, és bár Szalay szépen kapaszkodott fel, megelőzni nem tudta honfitársát, végül egyiküknek sem sikerült az előzetesen várt első tíz közé kerülni. A még csak ifi korú Balogh 35. lett.

Az aranyérmet Charayron szerezte meg nagyszerű futásának köszönhetően, ugyanis sikerült behoznia a kerékpáron jelentős előnyre szert tett, de végül csak harmadiknak beérkezett hazai Monizt.

Eredmények:
junior nők:
1. Emmie Charayron (francia) 1:04:25 ó
...11. Horváth Gréta 1:07:05
...16. Szalay Szandra 1:07:38
...35. Balogh Barbara 1:11:22
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását