2024. március 29. - Auguszta

Pályázat a média számára

A Magyar Public Relations Szövetség pályázatot hirdetett a média számára, amelynek célja a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról szóló híradások ösztönzése.
2008. május 9. péntek 15:17 - Hírextra

A vállalati felelősségvállalás (CSR - Corporate Social Responsibility) még korántsem általános Magyarországon, ezért az eddigi jó példák megismertetése, közreadása fontos célt szolgálna. Sokan gondolják, hogy a felelős vállalkozói magatartásról szóló tudósítás burkolt reklám vagy népszerűsítés, pedig ez nem így van. A jó példa bemutatása más cégeket is arra sarkall, hogy kövesse a szemléletet - mutatott rá Szeles Péter a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnöke.

A média sokat tehet annak érdekében, hogy a vállalati felelősségvállalás minél szélesebb körben ismertté váljon. Az első alkalommal meghirdetetett CSR Média Pályázat is azt a célt szolgálja, hogy ösztönözze az újságírókat minél több cikk, riport megjelentetésére.

A pályázatot négy kategóriában hirdették meg: televízió, rádió, online és nyomtatott sajtó. Pályázni lehet a 2008. január 1. és december 1. között megjelent publikációval, riporttal, illetve cikksorozattal, riportsorozattal, dokumentumfilmmel. A pályaművek 2008. december 15-ig küldhetők be a palyazat@mprsz.hu e-mail címre.

A pályaműveket az MPRSZ felhívására jelentkező pr-ügynökségek vezetőiből és az általuk delegált képviselőkből szervezett előzsűri értékeli és tesz ajánlatot a helyezésekre. Ezt figyelembe véve a végső döntést egy bírálóbizottság hozza meg.

Az év folyamán legaktívabb, vagyis a felelős magatartás témakörében legtöbbet publikáló szerzőt és a téma iránt fogékony, azaz a legtöbbet publikáló szerkesztőséget díjazzák 200 ezer-200 ezer forinttal.
A pályázati kiírás letölthető a www.mprsz.hu című honlapról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását