2024. május 5. - Györgyi

Meghallgatják Gyurcsány indokait

Az SZDSZ-frakció keddre meghívta a miniszterelnököt, arra kérve őt, számoljon be arról, mi indokolja a kormányszerkezet átalakítását; Gyurcsány Ferenc elfogadta a meghívást - közölte Horn Gábor ügyvivő pénteken a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
2008. május 9. péntek 10:35 - Hírextra

Jelezte: ha még kormányon lennének, nem engednék meg ezt a változtatást.

"Ha meggyőz minket a miniszterelnök úr arról, hogy ez egy működőképes modell (...), és ez tudomásul vehető az SZDSZ-frakció számára, akkor mi ezt meg fogjuk szavazni" - fogalmazott Horn Gábor. Az ügyvivő azt mondta, hogy az SZDSZ 1990 óta minden kormányátalakítási javaslatot megszavazott, függetlenül attól, hogy ellenzékben vagy kormányon volt.

A kormányzati struktúra felelőssége mindig a kormányzó pártoké - szögezte le.

Horn Gábor ugyanakkor figyelmeztetett, hogy az újabb átszervezés legalább hat hónapra megállítja az életet a közigazgatásban. A Gazdasági és Közlekedési minisztériumot "szétvágják", az emberek azt se tudják, hova kerülnek; létrejön egy új tudományos miniszter tárca nélkül, miközben az oktatási minisztériumban van a tudomány; az önkormányzati minisztériumot harmadszor szervezik át két év alatt, ezt nem lehet egy apparátussal megcsinálni - sorolta kétségeit a liberális politikus.

Közölte, olyan híreik vannak, hogy a jelenleg is két helyen működő informatika a jövőben négy helyen működik majd, ez teljesen elfogadhatatlannak tartják.

Felidézte azt is, hogy amikor korábban beszéltek az átalakításról a kormányfővel, a feltételük az volt, ne kerüljön többe az átalakítás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását