2024. április 28. - Valéria

Középpontban a saláta

A saláta a központi témája a Cékl,art csoport legújabb budapesti tárlatának; a Kuplungban szombattól látható kiállításon azonban a saláta nemcsak gasztronómiai értelemben jelenik meg, hanem elvonatkoztatva, a sokféleségen és a multikulturalitáson keresztü
2008. május 9. péntek 09:43 - Hírextra

A Király utcai Kuplung Szabad Műhelyben kiállító tizennyolc fiatal képző- és iparművész között van, aki ruhatervezéssel, más grafikával, street arttal, fotózással, számítógépes grafikával foglalkozik, így a tárlaton látható alkotások is rendkívül sokszínűek - mondta Szenoner Noémi, a Cékl,art egyik alapítója az MTI-nek.

A két hétig megtekinthető kiállításon a textilképektől a farostlemezre festett olajképeken és a hűtőmágnesekkel teletűzdelt frizsiderajtón keresztül, a stenciltechnikával készült zöldséges tálig minden látható.

Az alkotók műveiben a saláta sokféleképpen megjelenik: látni salátát a hűtőben, az intim testrészeken, vagy emberek fejeként, de a saláta mint téma, teret adott a művészeknek a képzettársításhoz is. Így jelenik meg a saláta szinonimájaként a multikulturalitás, a sokféleség és az együttélés is - mondta el Szenoner Noémi.

A tematikus kiállítás résztvevőit pályázati rendszerben választotta ki egy háromfős zsűri, ennek eredményeképpen Tordai Bence, Pelczer Dóra, Albrecht Emese, Ádám Gabi, Boross Gábor Yoghürt, Keserű Mihály, Dés Marcell, Osman Mona, Tordai András, Konrád Áron, Kuzma Éva, Mózes Anna, Barnás Máté, Varga-Nádas Eszter, Fischer Ron, Mohácsi Anna és Kincses Bálint, valamint Kárpáti Laci munkái tekinthetők meg a tárlaton.

A szombati megnyitón a pályázatra érkezett ruhatervek közül kiválasztott és elkészített modellekből divatperformance-ot láthat a közönség. Az előadáson Albrecht Emese, Bojtor Anikó, Szolga Zsófi, valamint két abszolút névrokon, Kormos Zsófi és Kormos Zsófi alkotásait láthatják az érdeklődők - tette hozzá a Cékl,art-alapító.

A Cékl,art csoport kiállításának célja, hogy a kultúrák közötti párbeszéd európai évében fiatal művészek segítségével hívja fel a figyelmet a kulturális sokszínűségre, a multikulturalitásra és az élet minden területén tapasztalható színességre.

A Cékl,artot 2006-ban alapította Szenoner Noémi és Nyulasi Lili azért, hogy támogatást nyújtsanak a pályakezdő fiataloknak, megjelenési lehetőséget, felszerelést, technikai hátteret biztosítsanak számukra, segítséget nyújtsanak nekik a terjesztésben és az értékesítés területén is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását