2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kaland és játék a várban

Játékra csábít a városligeti Vajdahunyadvár: pénteken megnyílt a 3. Kaland-Vár Játékkiállítás és vásár.
2008. május 9. péntek 12:31 - Hírextra

Felsorolni is képtelenség, hogy mennyi és milyen játék kapott helyet a kiállításon, hiszen a vezető márkák ugyanúgy megtalálhatók, mint a kreatív, egyedi játékok - mondta a szervező Nagy Gyula István.

A látogatók nem csak megnézhetik, hanem kipróbálhatják, vagy meg is vásárolhatják a játékokat. Az ingyenesen látogatható kiállítást zenés-táncos előadások, bábjátékok egészítik ki. A hétvégén a gyerekek rajzfilmkészítést is tanulhatnak.

A rendezvény kedves színfoltja a gyerekkönyveket kínáló "könyvutca". Ezenkívül modell- és makettbemutatók, játszóházak között tölthetik el szabadidejüket az érdeklődők. A kézművesműhelyben pedig kipróbálhatják a gipszfestést, gyöngyvasalást, vagy a buborékfújást is.
A XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói által készített játékok is helyet kaptak a kiállításon - tette hozzá Nagy Gyula István.

Egy igazi várból természetesen nem hiányozhat a várúrnő és a lovagok köre sem. A tavalyi sikerre való tekintettel idén is szerveznek lovagi játékot, lovaggá avatással, tánccal, zenével.
Szombattól hétfőig naponta 11 órától 15-ig várja látogatóit a lovagi játék. A Kaland-Vár 10 órától 18 óráig tart nyitva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását