2024. május 5. - Györgyi

Spanyol felhőkarcolót építenek

Európa legmagasabb szállodája után a kontinens legmagasabbra tervezett lakóházát is Benidormban, egy spanyol tengerparti üdülőhelyen építik fel.
2008. május 8. csütörtök 08:58 - Hírextra
A már épülő, s 2010-re elkészülő felhőkarcoló kétszáz méter magas lesz. Hivatalos neve Residencial in Tempo, Roberto Perer Guerras spanyol építész tervezte. Két azonos külsejű toronyból áll, és a kettő közti 20 méteres távolságot a 44. emelettől egy csúcs alakú konstrukció hidalja át.
Az épület alakja sokak szerint hasonlít az m-betűre, illetve a 11-es számra és ezért a 2004. március 11-én Madridban elkövetett terrortámadás áldozatai előtt tisztelgő emlékműként is értelmezhető.

A 12 950 négyzetméteres telken épülő 55 emeletes felhőkarcoló összesen 268 lakásának 40 százaléka már elkelt. A lakások vételárát nem hozták nyilvánosságra. Szakértők szerint a hatezer eurós (1,5 millió forint) négyzetméterár tűnik reálisnak.

A Valencia tartománybeli Benidormot a "Földközi-tenger Manhattanja" néven is melegetik a sok magas épület és a 186 méteres Gran Hotel Bali miatt. Az 52 emeletes szálloda a legmagasabb Európában, a tetőkre szerelt antennák csúcsa 210 méter magasra nyúlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását