2024. április 28. - Valéria

MSZP: tisztújítás júniusban

Várhatóan június 2-án lesz tisztújítás az MSZP parlamenti frakciójában - mondta Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes csütörtökön az MTI-nek.
2008. május 8. csütörtök 16:55 - Hírextra

Jövő hétre készül el az a javaslat, amely a kisebbségi kormányzáshoz szabja a frakció szerkezetét, működési struktúráját - indokolta a döntést Mesterházy Attila.
Elmondta: egy másik munkacsoport készíti elő azt a dokumentumot, amely a tisztújítás eddig nem rögzített szabályait tartalmazza.

Az Index internetes portál arról számolt be, hogy az MSZP-frakcióban két héttel elhalasztották a május 19-re tervezett tisztújítást. A keddi frakcióülésen azt mondták, ennek egyik oka, hogy megvárják az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlését

Arra a kérdésre, hogy milyen pozícióért szállna ringbe, Mesterházy Attila azt mondta, a frakcióvezető-helyettesi posztért indulna, mert jelenlegi tisztségét tartja a maga számára a legtesthezállóbb feladatnak. Hozzátette: tudomása szerint a frakcióvezetőség többi tagja is újra akar indulni posztjáért.
Mesterházy Attila megjegyezte ugyanakkor, hogy a jelölési folyamat még nem zárult le, és biztosan lesznek újabb aspiránsok.

Az MSZP-frakció vezetője Lendvai Ildikó, az ő általános helyettese Katona Béla, frakcióvezető-helyettes továbbá Göndör István, Kovács Tibor, Mesterházy Attila és Varju László, aki a frakcióigazgatói posztot is betölti.
Mesterházy Attila közölte: a munkacsoportok jövő hétre készítik el javaslataikat a munkacsoport-vezetői értekezletre, és azt követő héten kerül a kérdés a frakció elé. Mint mondta, a keddi frakcióülésen nem hangzott el érv amellett, hogy a frakcióvezetőség megújításával várják meg az SZDSZ tisztújítását.

Szólt arról is, hogy Tóbiás József koordinálja a struktúra megújításával foglalkozó, míg Fogarasiné Deák Valéria és Orosz Sándor a választási szabályokat kidolgozó munkacsoportot.
Szanyi Tibor országgyűlési képviselő az MTI-nek azt mondta, a frakcióelnökség által előterjesztett szervezeti és működési szabályzatra vonatkozó javaslat ellen az volt a kifogásuk, hogy csak a raportőri rendszert foglalta volna írásba. Ez pedig kevés, "egyszínű kormányra hangolt" frakciómodellre van szükség - fűzte hozzá.

A politikus, aki részt vesz az új szerkezeti modell kidolgozásában, kitért arra, hogy egy olyan rendszert szeretnének, amelyben mindenki ugyanahhoz az információhoz jut.

Hozzátette: oldanák az ágazati megközelítést és állandó, illetve egyes ügyekhez rendelt raportőri csoportokat alakítanának ki. Megjegyezte: ez nem jelenti a jelenleg is működő munkacsoport-rendszer megszűnését, hiszen továbbra is a munkacsoportok dolgoznák ki az előterjesztések alapanyagát, amelyet a raportőri csoport dolgozná egybe.
A cél az, hogy minél több frakciótagot tudjunk bevonni a közös munkába - jegyezte meg Szanyi Tibor.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását