2024. április 27. - Zita

Meglopták az időseket

Idős embereket loptak meg a héten a Fejér megyei Dinnyésen és Móron: az elkövetők az egyik helyen ingatlanközvetítőnek, a másikon földmérőnek adták ki magukat - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
2008. május 7. szerda 16:40 - Hírextra

Dinnyésen egy 82 éves asszonyt lopott meg az a két férfi, aki ingatlanközvetítőnek mondta magát. Míg egyikük az eladó telket vette szemügyre, a másik a házból eltulajdonította az arany és ezüst ékszereket - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a lopást az idős nő este hazatérő lánya vette észre, s ő tett feljelentést a rendőrségen.

Móron ugyancsak egy idős nő volt a tolvajok áldozata. Egy ismeretlen férfi azzal csalta az ingatlan hátsó részébe az asszonyt, hogy fel akarják mérni a telkét, mert villanypóznákat terveznek felállítani nála, amelyekért bérleti díjat fizetnének.

Míg ők távolabb voltak a háztól, a férfi tettestársa feltúrta a lakást, s a megtalált ékszerekkel, valamint több százezer forinttal távozott.

A rendőrség tapasztalata szerint a hasonló módszereket alkalmazó tolvajok gyakran adják ki magukat önkormányzati, nyugdíjfolyósítási, közüzemi dolgozónak vagy rendőrnek, s rendszerint valamiféle anyagi előnnyel kecsegtetnek, esetleg a ház, a telek ára vagy méretei után érdeklődnek.

A rendőrség arra hívja fel az idősek figyelmét, hogy legyenek fokozottan elővigyázatosak az idegenekkel szemben, a hozzátartozóktól pedig azt kérik, figyelmeztessék az idős embereket a veszélyre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását