2024. április 26. - Ervin

60-70 ember nem költözhet vissza

Pécsett 60-70 ember egyelőre biztosan nem költözhet vissza szerdán a lakóházába, amely délután sérült meg a gázrobbanásban; a balesetben összesen nyolc ember, köztük rendőrök sérültek meg, egy idős nő állapota életveszélyes - közölték az MTI helyszínen ta
2008. május 7. szerda 18:38 - Hírextra

 Tóth Bertalan alpolgármester újságíróknak elmondta: a robbanás közvetlen közelében lévő épület szinte megemelkedett a detonációtól, a házból 60-70 embert kellett evakuálni, a környékről pedig több százat. Mint mondta, a 24 lakásba szerdán biztosan nem költözhet vissza a 60-70 lakó, elhelyezésükről a város gondoskodik.

Az MTI munkatársát a helyszínen dolgozó mentősök arról tájékoztatták, hogy egy idős asszony, aki a gázrobbanás helyszínén lévő lakóházban tartózkodott, súlyos légúti és égési sérülést szenvedett, eszméletlen állapotban vitték kórházba, míg három másik könnyebb sérültet füstmérgezéssel szállítottak el. Hozzátették, további négy sérültje is van a balesetnek, ők a közelben tartózkodó járókelők, rendőrök voltak, akik a robbanást követően próbáltak segítséget nyújtani.

A szakemberek elmondása szerint munkások "irányított fúrást" végeztek egy négyemeletes társasház előtti munkagödörben, amikor elvágtak egy gázvezetéket, és a gáz berobbant.

A tűzoltók megfékezték a lángokat. A kiömlő gázt azonban egyelőre nem tudják elzárni, mert megsérült az elzáró szelep. Az egyik lépcsőház födéme leszakadt, abba az épületbe a lakók egyelőre nem költözhetnek vissza. A ház alagsorában tűz keletkezett, amit eloltották.

A levegő növekvő szén-monoxid-tartalma miatt kibővítették a baleset helyszíne körül emelt kordont és elküldik a több száz nézelődőt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását