2024. április 29. - Péter

Newton és a világváge

A fizikus feltétel nélkül hitt a Bibliában és abban, hogy az anyagi világon kívül más is létezik.
2008. május 6. kedd 20:36 - Hírextra
Már többször is bebizonyosodott, hogy az ismert és újító szellemű tudósok nem idegenkednek a spiritizmustól. Edison egy szellemekkel kommunikáló gépet szeretett volna alkotni, Newton pedig számításokat végzett, melynek eredménye a világvége lehetséges időpontja volt.

A gravitáció felismerése miatt Isaac Newton örökre beírta nevét a köztudatba, a fizikaórák állandó szereplője lett. Öt évvel ezelőtt azonban a Jeruzsálemi Egyetem birtokába került egy jegyzet, melyet „minden kétséget kizáróan” Newton készített évszázadokkal ezelőtt. Az eseményről a XXI. Század beszámolt 2003-ban. A jegyzet egy lapján legfelül egy számítás található a súrlódás jelenségéről, alatta gazdasági számítás a valuta értékéről, legalul pedig egy teológiai okfejtés.

Szegedi Péter, az ELTE tudománytörténésze szerint Newton szimbolikusan értelmezte Dániel könyvét, azon belül is Szent János jelenéseit. A híres fizikus meg volt róla győződve, hogy Krisztus másodszor is eljön, ami egyenlő lesz a világvége bekövetkeztével.

A végzet képlete

„Egy idő, két idő és fél idő múlva ez mind beteljesedik, akkor, amikor az az erő, amely a szent népet szétszórta, nem lesz többé.” Ez olvasható az Ószövetségben, Dániel könyvében. Newton ezt a néhány sort használta képletnek. Úgy vélte, hogy az egy idő egy évet jelent, vagyis a szöveg alapján összesen 3 és fél évet számított. Ez 1260 nap, amelynek jelentős szerepe van az Újszövetségben, János Jelenések könyvében.

„Az asszony a pusztába menekült, ahol az Isten helyet készített számára, hogy ott éljen ezután ezerkétszázhatvan napig.”

„Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot.”

„Gőgös, káromló szája volt, és hatalmat kapott, hogy negyvenkét hónapig jártassa.”

Newton szerint a napoknak szimbolikus jelentése volt, ezért az 1260 napot 1260 évként értelmezte, ehhez pedig hozzáadta azt az évet, mely szerinte fordulópontot jelentett az egyház történetében. Ez az esemény szerinte a 800. évben történt, amikor a pápát elfogadták az egyház fejének, így 1260 meg 800 egyenlő 2060-nal. Isaac Newton szerint ekkor jön el a világvége.

– Newton úgy vélte, hogy van egy fizikális és egy szellemi világ, ezért nem kételkedett a Bibliában. Szerinte a fizika törvényei nem vonatkoznak a szellemi világra, de aki az elsőt ismeri, az a másodikban is otthonosan mozog – foglalta össze Székely László, filozófus.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását