2024. április 18. - Andrea, Ilma

Nem lesz új egészségbiztosítási törvény

Várhatóan nem lesz új egészségbiztosítási törvény, sőt a már elfogadott jogszabályt is visszavonják - erősítették meg hétfőn az MTI-nek szocialista források.
2008. május 5. hétfő 12:27 - Hírextra

Az MSZP-frakcióban többségben vannak azok, akik az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény visszavonását szorgalmazzák, de hivatalos döntés még nem született. A távirati iroda információi szerint a szocialista képviselők figyelembe vették a realitásokat, azt, hogy a parlamentben nincs meg többség saját javaslatukhoz.

Az MSZP regionális pénztári rendszert szorgalmazott, a magántőke kizárásával. Az eredeti, a magántőke bevonására épülő törvény módosítása a március 9-i népszavazás után vetődött fel.
Az MTI úgy tudja, a törvény visszavonásával Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök is egyetért.

Amennyiben a jogszabályt visszavonják, marad a jelenlegi, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárra épülő rendszer.

Az egészségbiztosítási törvény visszavonása az MSZP múlt keddi frakcióülésen vetődött fel, döntésre akár a jövő héten sor kerülhet.

A kijelölt egészségügyi miniszter, Székely Tamás a visszavonással kapcsolatban az MTI információi szerint azt mondta, ő azt hajtja végre, amire a frakció felhatalmazást ad.

A Népszava hétfői számában arról írt, az MSZP visszavonja a tb-reformot szabályozó törvényt, mert a szocialisták attól tartanak, hogy a hét régióban, hét állami tulajdonú pénztár létrehozását célzó elképzeléseikhez nem tudják megszerezni a parlamenti többséget.

A lap arról is írt, hogy a koalíciós válsághoz és részben a szakadáshoz is vezető tb-reformon végül azért akarnak változtatni a szocialisták, mert szerintük a népszavazás után a lehetséges üzleti befektetők elbizonytalanodtak, és számolni kell az őszre várható újabb referendummal is, amely már a több biztosítós rendszer kialakítása ellen irányul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását