2024. április 29. - Péter

Kalózfilmekkel kereskedő házaspárt fogtak el

Jogvédett filmekkel üzletelő házaspárt fogott el a rendőrség, akik nemcsak árulták, hanem másolták is a filmek kalózmásolatait tartalmazó DVD-lemezeket; az okozott kár meghaladhatja az 50 millió forintot - tájékoztatta az Audiovizuális Művek Szerzői Jogai
2008. május 5. hétfő 15:27 - Hírextra

Az ASVA közleményéből kiderül: a házaspár a budapesti Verseny utcai piacon árulta a filmeket, más, szintén ott árusító kereskedőnek pedig továbbforgalmazás céljából nagy mennyiségben másoltak is a DVD-lemezekből.

A rendőrség a napokban házkutatást tartott a házaspár vidéki lakhelyén, ahol másoláshoz használt számítástechnikai eszközöket, valamint 5.400 darab jogellenesen másolt DVD-t foglaltak le.

A kihallgatáson a feleség elismerte a bűncselekmény elkövetését, és az is kiderült, hogy ellene két évvel korábban már folyt büntetőeljárás hasonló cselekmény miatt, ám abban az ügyben még nem született ítélet.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi egysége a házaspárral szemben büntetőeljárást kezdeményezett.

Mivel visszaeső elkövetőről és különösen nagy, akár az 50 millió forintot is meghaladó vagyoni hátrány okozásáról van szó, a házaspár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető - áll az ASVA közleményében.

A nyomozás következő szakaszában szakértők segítségével fog vizsgálódni a rendőrség, az ebből adódó bűnügyi költség pedig akár az egymillió forintot is meghaladhatja, melynek megfizetése a vádlottakat terheli majd.

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány (ASVA) alapítói a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a UIP-Duna Nemzetközi Film Kft., a Filmforgalmazók Egyesülete, a Magyarországi Videokiadók Egyesülete, a The Walt Disney Company, az InterCom Nemzetközi Kulturális Szolgáltató Rt., a Warner Bros. Inc., a Sony Pictures Ent., Inc., a Parent Company of Columbia Pictures Industries Inc, and Tristar Inc., a Universal City Studios, a Metro-Goldwyn Mayer, Inc., a Twentieth Century Fox Film Co. és a Paramount Pictures Corporation.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását