2024. május 7. - Gizella

Fiatal Művészek Fesztiválja

Első ízben rendezi meg a Fiatal Művészek Fesztiválját a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület a hét végén. A hagyományteremtés céljával szervezett eseményen a klasszikus koncerteket a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai adják, mondta
2008. május 5. hétfő 09:35 - Hírextra

A badacsonyi Dísz téren szombat délelőtt 11-kor kamarakoncert lesz. Délután 2 órakor népszerű dallamok fúvós-átirataival a Weiner Brass zenekar mutatkozik be, este 8-kor pedig a Weiner Fúvós Kamarazenekar Esti mesék című - szórakoztató szimfonikus átiratokból összeállított - estjére kerül sor. Egy másik helyszínen, a Szegedy Róza-házban 16 órakor kamarakoncert lesz, a Bazalttemplomban pedig 18 órakor reneszánsz és barokk művekből adnak szerenádot.

Vasárnap délelőtt pünkösdköszöntő menet indul a Bazalttemplomból, este egy fiatal ütős (Bolgár A. Dániel) szólómarimba koncertje várja a vendégeket. A Badacsony Park-Díszkútnál a C. Jazz Band és a Chameleon Bigband játszik.

Hétfőn "Reggeli ébresztő" elnevezéssel a Percussion duó (Péter Máté és Balog Péter) koncertje hallható a Dísz téren. Délben a Szegedy Róza házban rézfúvós kamarazene szól, majd "záróhangként" tartják a Weiner Ütőegyüttes koncertjét a Dísz téren, ahol a fesztivál mindhárom napján kézművesvásárral, játszóházzal egybekötött egésznapos családi programok is lesznek.

A Pünkösd Badacsonyban elnevezésű eseményen hagyományok, népszokások kelnek új életre a gyalogosan túrázó, illetve lovaskocsival vagy kisvonattal közlekedő látogatók segítségével. A termékenység, az újjászületés és a párválasztás ünnepe alkalmából tömeges eljegyzést tartanak a helyiek számára legendás hangulatot idéző Rózsakőnél.

A Kisfaludy és a névadó Szegedy Róza románcát őrző hiedelem adta az ötletet, hogy tömeges eljegyzést szervezzenek. A Badacsonytomaji Tourinform irodában (06-87-431-046), vagy a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen várják azon párok jelentkezését, akik május 11-én, vasárnap 11-kor, a Bazalttemplomtól induló pünkösdköszöntő menettel felsétálnak a Rózsakőhöz, hogy ott eljegyezzék egymást. Minden pár eljegyzési bort, egy helyi pincészet Kéknyelűjét kapja ajándékba, a nyertes pár pedig ingyen tölthet egy hétvégét Badacsonyban. További információk a www.badacsony.com weboldalon találhatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását