2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Lebuktak a dílerek

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a rendőrség azokkal a fiatalokkal szemben, akik egy tavaly őszi drogellenes rajtaütés után buktak le Békés megyében - jelenti a HavariaPress.
2008. május 4. vasárnap 16:54 - Hírextra

A kábítószeres ügyben még 2007. novemberében indult nyomozás az Orosházi Rendőrkapitányságon, miután a megyei kommandósok droggyanús anyagot találtak egy, a 47-es főúton igazoltatott kevermesi férfi kocsijában.

A nyomozók az elmúlt hónapokban feltérképezték a 29 éves fiatalember kapcsolatrendszerét, s az eljárás végén most összesen három gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést, kábítószerrel való visszaélés miatt. Mint kiderült, a férfi egy szegedi ismerősétől vásárolta a tiltott szereket, melyek egy részét utána tovább is adta. A szegedi fiatalembernél tartott házkutatáskor több száz különböző tabletta, zöld növényi törmelék, és más, kábítószer használatához kapcsolódó tárgy került elő.

Ezen kívül a rendőrség lefoglalt 5 milliliter textilipari oldószert is, ami hallucinogén hatása miatt "folyékony extasy"-ként ismert a kábítószer piacon. A tablettákat, a növényi törmeléket és a folyadékot a rendőrség szakértővel vizsgáltatta meg, s a szakvélemény alapján a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a főkapitányság.

A nyomozók szerint a 29 éves kevermesi fiatalember, azzal, hogy megvásárolta, majd továbbértékesítette a különböző tiltott szereket, ugyancsak bűncselekményt követett el. Kettejükön kívül még egy szegedi illetőségű gyanúsítottja van az ügynek, akinek a nyomozás során beszerzett információk alapján szintén köze lehetett a tiltott szerek fogyasztásához, illetve terjesztéséhez. Ő, illetve a kevermesi gyanúsított szabadlábon védekezik. A rendőrség a napokban befejezte a nyomozást, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az Orosházi Városi Ügyészségnek.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását