2024. április 29. - Péter

KEK-döntő: ötgólos veszprémi siker

Ötgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém a vendég német Rhein-Neckar Löwen ellen a férfi kézilabda KEK-döntő első mérkőzésén.
2008. május 3. szombat 20:12 - Hírextra
Férfi KEK-döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német) 37-32 (20-20)

A Veszprém 1992-ben nyert már Kupagyőztesek Európa Kupáját, azonban 1993-as és 1997-es KEK-, illetve a 2002-es Bajnokok Ligája-döntőt elbukta. A nyolc vb-finalistával, valamint az ex-veszprémi Buday Dániellel kiálló németek még semmilyen trófeát nem gyűjtöttek be.

Két vendéggóllal indult a csata, amely iramában fantasztikus volt. A védelmeket gyorsan átjátszották, és potyogtak a találatok. A rohanásban a 7. perc hozott egyenlítést (5-5), de fordítani nem sikerült. Az "Oroszlánok" fokozták a sebességet, de elhúzni ők sem tudtak. A tempó sok cserét követelt, ebből a hazaiak jöttek ki jobban, mert Peric a kispadról jövők kísérleteit megfogta. A 12. percben vezetett először a magyar együttes (10-9), de a rivális magyarja sem maradt adós.
Váltott vezetéssel folytatódott az ütközet, miközben 17-17-nél Mocsai Lajos időt kért, és kapust cserélt: Peric helyett Tatai állt be, aki még büntetőt is fogott. Perez magára talált, gyorsan triplázott, a németek is megpróbálták rendezni soraikat, de még kettős emberelőnyben sem tudtak fordítani.
A szünetben eldőlt, hogy a sérüléssel bajlódó Eklemovic nem tudja folytatni a játékot.

A második félidőben Gensheimer, Perez és Vujin is folytatta a gólgyártást, létszámfölényben pedig 25-22 lett az állás. Változatlanul "őrült" volt az iram, alig akadt kivédekezett támadás. A veszprémi lendület tovább tartott, és fokozatosan nőtt a különbség. A visszaálló Peric két ziccert fogott, a 43. percben, 30-24-nél a Löwen időt kért, és valamelyest felzárkózott.

Sikerült javítani a védekezésen, ezért a vendégeknek egyre több energiára volt szükségük a gólszerzéshez. Felváltva estek a találatok, és az utolsó öt perc 35-32-nél kezdődött.

A hajrát Vujin ejtett büntetője vezette be, majd a veszprémi játékos labdát lopott. Mocsai még egy utolsó roham miatt időt kért. Iváncsik Gergő is betalált még, és így alakult ki az ötgólos, megnyugvásra kevés okot adó előny.

A visszavágót jövő szombaton, 16 órakor rendezik a 13 200 néző befogadására alkalmas mannheimi SAP-Arénában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását