2024. április 19. - Emma

Valószínűleg II. világháborús aknavető gránátot találtak a kertben

Vélhetően egy második világháborús aknavető gránátot, vagy annak szárnyát találták meg szombaton a fővárosban, egy zuglói családi ház kertjében, árokásás közben - tájékoztatta a honvédség az MTI-t.
2008. május 3. szombat 20:20 - Hírextra
A robbanószerkezet biztonsági szempontból nem okoz gondot, ha nem nyúlnak hozzá - mondta Hajdú Gábor mérnök-ezredes, az első Honvéd Tűzszerész és Hadihajós zászlóalj parancsnoka. Közlése szerint a bejelentőktől azt kérték, hogy a kert ezen részén ne dolgozzanak tovább, a szerkezetet és környékét fedjék le, kerítsék körbe, hogy senki ne férhessen hozzá.

A mérnök-ezredes hangsúlyozta: a szerkezet magától nem robban, még akkor sem, ha éles eszköz, csak akkor jelent veszélyt, ha hozzányúlnak, ha esetleg hozzá nem értő akarja elvinni jelenlegi helyéről. Így ez tilos - hívta fel a figyelmet Hajdú Gábor.

Közölte: ilyen esetekben 30 nap áll a rendelkezésükre, ám a tűzszerész járőr várhatóan vasárnap kimegy a helyszínre. Akkor tudják pontosan megállapítani, milyen szerkezetről van szó, szállítható-e, vagy helyben kell felrobbantani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását