2024. április 19. - Emma

Anyajelölteknek

Ahhoz, hogy jövőre minket is felköszöntsenek anyák napján, nem csupán egy apajelöltre van szükségünk. A nők életének egyik legfontosabb pillanata, mikor eldöntik, itt az idő, felkészültek az anyaságra.
2008. május 3. szombat 21:52 - Hírextra
Szakértőnk szerint egy babaprojekthez nem csupán apára van szükség, hanem arra is, hogy szervezetünk készen álljon a gyermekvállalásra.

– Ha régen fogamzásgátlót szedtünk, mindenképpen várjunk egy hónapot, hogy a szervezetünkből kitisztuljon a tabletta hormontartalma. Fontos, hogy mielőtt gyermekvállalásra adnánk a fejünket, mindenképpen látogassuk meg nőgyógyászunkat is – mondta Dr. Kisfalvi István, nőgyógyász.

Az orvos felméri, hogy szerveztünk valóban alkalmas-e a baba kihordására, és ha mindent rendben találnak, jöhet a várva várt utód.

– A cél, hogy spontán foganjon meg a magzat, ám ha valaki mégsem tud természetes úton teherbe esni, az kérhet gyógyszeres segítséget. Azonban azt jó, ha tudják, hogy a termékenységet elősegítő vitaminok által egyszerre több petesejtjük is megérhet, így többes terhesség is bekövetkezhet.

Ha megfogant a baba, akkor szintén nagyon sok vizsgálat vár a mamára.

– Pár hetes magzattal már ajánlott terhesgondozásra járni, ahol nemcsak a baba egészségére figyelnek a szakemberek, hanem a mamáéra is. Vezetője a szülész szakorvos, a védőnő és a családorvos. Ők elmondanak mindent, amire ügyelni kell a kilenc hónap alatt.

Azért is ajánlott rendszeres orvosi vizsgálatra járni, mert így elkerülhetők a terhesség ideje alatt esetlegesen kialakuló betegségek. Ilyenkor nemcsak a babát monitorozzák, hanem a mamát is, hogy nyomon követhessék az egészségi állapotát. Rendszeresen vannak vérvételek, vizelet- illetve ultrahang vizsgálatok, amelyek segítségével a betegségek időben felismerhetők és gyógyíthatók.

– Cukorbetegségtől kezdve a magas vérnyomásig bármi előfordulhat, ami nemcsak a kismamák, hanem magzatuk életét is veszélyeztetheti.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását