2024. április 23. - Béla

Több mint 17 perc lélegzetvétel nékül!

Új lélegzet-visszatartási világrekodot állított fel David Blaine amerikai mutatványos, aki 17 percet és 4 másodpercet töltött víz alatt anélkül, hogy levegőt vett volna. A mágus a svájci Peter Colat február 10-én felállított 16 perc és 32 másodperces reko
2008. május 2. péntek 07:53 - Hírextra
Blaine szerdán, Oprah Winfrey nagy nézettségű showműsorában merült el egy színültig teli, átlátszó gömbben, miután egy maszkon keresztül tiszta oxigént lélegzett be, hogy jól feltöltse vérét oxigénnel és megszabadítsa a felhalmozódott széndioxidtól.

A nézők ujjongása közepette a búvárok által a vízből kiemelt Blaine azt mondta, hogy "élete álmát" valósította meg a produkcióval, amely látszólag nem viselte meg.

A rekordok könyvének szabályai szerint legfeljebb 30 percig szabad próbálkozni az úgynevezett oxigén-hiperventilációval.

David Blaine jól ismert különleges teljesítményeiről: egy hetet töltött egy átlátszó koporsóban, több mint egy hónapig lógott a Temze-folyó fölött egy londoni hídon és 63 órára jégtömbbe záratta magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását