2024. május 7. - Gizella

Rendbontás a fradimecss végén

Rendbontással zárult a csütörtök esti futballmérkőzés az Üllői úton, miután a Ferencváros hazai pályán 2-1-re kikapott a Kecskeméttől a labdarúgó NB II.-ben. Az MTI tudósítója szerint a lefújást követően nyolc-tíz hazai szurkoló befutott a pályára, őket a
2008. május 2. péntek 07:28 - Hírextra
Később a stadionon kívül több ezren gyűltek össze a vendégszektor bejárata környékén, az első sorokban álló drukkerek pedig megpróbálták betörni a kaput, ám a rendőrségnek sikerült megfékeznie a rendbontókat.

Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt közölte, hogy a meccs végén biztosították a vendégszurkolók távozását, vagyis hogy a kecskeméti drukkerek békében felszállhassanak a közelben álló buszokra.

A rendőrségi szóvivő elmondta: a rendőröknek többször is intézkedniük kellett a mintegy 2500 főből álló hazai szurkolótábor magatartása miatt. A szurkolók kővel, Molotov-koktéllal, italos üvegekkel, kitört jelzőtáblákkal dobálták a rendőröket és a Könyves Kálmán körút forgalmát. A körutat a törmelék miatt mintegy másfél órára – a tisztításhoz szükséges időre - le kellett zárni.

Mivel a többszöri felszólítás ellenére a tömeg egy része folytatta a jogellenes cselekményeket, ezért oszlatásra került sor. 11 személyt előállítottak a IX. kerületi rendőrkapitányságra, közülük 9 főt szabálysértés folytatása, 2 főt pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. A rendőri intézkedések során személyi sérülés nem történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását