2024. március 19. - József, Bánk

Fantasztikus magyar siker

Tíz éve várt fantasztikus magyar sikerrel zárult a Kiskunhalason vasárnapig tartó díjugrató Világkupa-forduló Nemzetek Díja csapatversenye.
2008. május 2. péntek 21:25 - Hírextra

A James Wingrave, Pirik Zsolt, Kövy András, Horváth Balázs összeállítású együttesből egyedül Piriknek volt verőhibája, ráadásul neki is csak egy, de az ő eredménye kiesett, így 0 hibaponttal zárt a hazai kvartett. Legutóbb éppen tíz éve, Pozsonyban nyert Nemzetek Díján a magyar négyes.

A 150 centiméteres magasságú akadályokkal tűzdelt pályán a kiélezett versenyben az olasz együttes mindössze 4 hibapontot gyűjtve lett a második, a harmadik helyen végzett lengyel csapat 20 hibapontot gyűjtött be.

A verseny szombaton reggel 8 órakor folytatódik, a leglátványosabb versenyszámnak a délután sorra kerülő puissance (kitartásos magas ugratás) ígérkezik, amelyen 160 centiméteres akadályokkal kezdenek a lovasok. A rendezők különdíjat ajánlottak fel a magyar csúcs megdöntésére, amely jelenleg 220 centiméter. A díjugrató Nagydíjat a zárónapon rendezik a 13 nemzet versenyzőit, 8 csapatot és mintegy 200 lovat felvonultató viadalon.

Eredmények:
Nemzetek Díja:
1. Magyarország (James Wingrave - Agropoint Calira, Pirik Zsolt - Havanna, Kövy András - Estella, Horváth Balázs - Frederik) 0 hibapont
2. Olaszország 4
3. Lengyelország 20

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását