2024. április 25. - Márk

A takaró alól hívott segítséget a betörők ellen

Nem mindennapi lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot egy ohiói tinédzserlány, aki egyedül feküdt otthon betegen, amikor meghallotta, hogy betörők mászkálnak a házban: beágyazta magát és a takaró alól küldött segélykérő üzenetet édesanyjának.
2008. május 2. péntek 19:29 - Hírextra

A két betolakodó kedden a véletlenül nyitva felejtett hátsó ajtón át jutott be a házba, és nem is sejtették, hogy a 13 éves Lauren Durnbaugh otthon van. Miközben módszeresen átkutatták a lakást az értékek után szimatolva, a kislány úgy okoskodott, hogy azt biztos nem forgatják fel, ezért elrejtőzött az ágyában, és mobiltelefonján megírta édesanyjának, mi történt.

Margo Roby, az anya, aki a háztól alig 15 percnyire, egy autókereskedésben dolgozott, azonnal értesítette a rendőrséget, és hazarohant. A háza előtti autófeljárón belehajtott a gyanúsítottak kocsijába, s mikor meglátta, hogy egy nő épp menekülni készül, rávetette magát és addig birkózott vele, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

A betörőpár, mint kiderült egy 26 éves férfi és egy nő, többek között ékszereket, laptopot, digitális kamerát és szerszámosládát zsákmányolt a családtól. Mindkettejüket letartóztatták és a megyei börtönbe csukták betöréses lopás vádjával.

Az 53 éves anya egy tévéműsornak nyilatkozva csütörtökön elmesélte, hogy nagyon büszke a lányára, de bűntudata van, amiért nyitva hagyta az ajtót. Azért hajtott a betörők kocsijába - magyarázta -, mert attól rettegett, hogy elrabolják vele a lányát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását