2024. április 26. - Ervin

Gyengén indult a strandszezon

A vártnál kevesebben keresték fel a szezon első napján a fővárosi strandokat - közölte a Budapest Gyógyfürdői Zrt. főmérnöke csütörtökön az MTI-vel. Kiss Ferenc elmondta, hogy egy évvel ezelőtt április utolsó napjaiban indult a strandszezon, most pedig má
2008. május 1. csütörtök 19:49 - Hírextra
A főmérnök tájékoztatása szerint legkevesebben, alig 200-an a Palatinuson voltak. Szerinte ennek oka lehet az is, hogy egy sportverseny miatt délután 3 óráig nem jártak a buszok a Margitszigeten. A Dagályban és Gellértben egyaránt 1.000 körüli vendég szórakozott. A Gellértet döntően külföldiek keresték fel.

Kiss Ferenc közölte, hogy a Palatinuson és a Dagályon már debütált az új beléptetési rend. E szerint a pénztáraknál a jegy mellé a hét minden napján más színű karszalagot kapnak a fürdőzők, hogy könnyebben kiszűrhessék a kerítésen át érkezőket. A reklámfeliratos karszalagokból szezonnyitásra 800 ezer körüli készült.

A fürdőtársaság hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a strandokra szombaton, vasárnap, illetve ünnepnap 200 forinttal drágábban lehet jegyet vásárolni. Így például a Palatinuson a nyitónapon a felnőttek 2.000 forintért, a gyermekek és a nyugdíjasok pedig 1.500 forintért vehettek belépőt. A Dagályon ennél 100-100 forinttal olcsóbbak a hétvégi, ünnepi felnőtt- és gyermekjegyek. A fürdőcég idén bevezetett úgynevezett strandváró akciójának keretében hétköznap mindennap más strand kereshető fel féláron. A Palatinuson minden pénteken, a Dagályon pedig hétfőn lesz a féláras nap. A strandok egy része csak május 24-31-én nyit.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. internetes honlapján május 1-jére, részben a strandoknál aktualizálták a hét elején még a tavalyi adatokat tartalmazó oldalakat. Az állandóan működő fürdőknél, amelyek közül például a Gellért és a Széchenyi strand jelleggel is működik, azonban még mindig jórészt a tavaly decemberben megszűnt lehetőséget, az idei éves bérletek vásárlását hirdetik. Hétfőn egyébként a cég gazdasági igazgatója még azt közölte az MTI-vel, hogy már nem árulják még osztott áron sem ezeket az éves bérleteket. A bérleteket egyébként csak abban a fürdőben lehet felhasználni, ahol vásárolták azokat, függetlenül attól, hogy egy olcsóbb áru strandon, fürdőn akarná ezt valaki felhasználni. A strandokon nincs olyan bérletakció, mint az állandó fürdőkben, például a Gellértben, ahol 10 vagy 50 alkalomra szóló bérlet is vásárolható némi kedvezménnyel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását