2024. április 28. - Valéria

Utoljára ülésezett a koalíciós kormány

Megtartotta utolsó koalíciós kormányülését a kabinet, amelyen a miniszterelnök elköszönt a távozó szabad demokrata tárcavezetőktől - közölte szerdán Daróczi Dávid kormányszóvivő, aki arról is beszámolt az MTI-nek, hogy új miniszterelnöki rendelet születet
2008. április 30. szerda 11:13 - Hírextra
Tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc a koalíciós együttműködést értékelve az ülésen azt mondta: több olyan döntést is hoztak a közös kormányzás idején, amely előrevitte az országot. Megjegyezte: a kormányülésen mind a három SZDSZ-es miniszter ott volt. Ők is hozzászóltak az elhangzottakhoz, és elköszöntek - közölte.

Hozzátette: a miniszterelnök Lamperth Mónikától is elköszönt a kormányülésen, hiszen a politikus - aki 2002-től a kabinet tagja, és három különböző tárca élén dolgozott - május 5-től az MSZP-ben vállal jelentős feladatot.

Daróczi Dávid kitért arra, hogy a nap folyamán megkapja az államtitkári kinevezését - május 1-jei hatállyal - Vojnik Mária, Puch László és Oláh Lajos is, vagyis lesz operatív vezetőjük a tárcáknak. Ami a minisztereket illeti - folytatta - , a mostani helyzetre speciális, a hatáskörök átmeneti gyakorlásáról szóló miniszterelnöki rendelet vonatozik, ami megjelent a Magyar Közlönyben is.

Ennek alapján az egészségügyi tárcát az igazságügyi, a környezetvédelmi tárcát az agrár, a gazdasági tárcát pedig a pénzügyminiszter felügyeli - jelentette be.

A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy, a hamarosan létrejövő kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszteri posztot az új tárcavezető munkába állásáig Hiller István oktatási miniszter felügyeli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását