2024. április 24. - György

Tízezren töltöttek ki teszteket

Több mint tízezer felhasználó töltött ki pszichológiai teszteket az interneten, az egy hónappal ezelőtt elindított pszichológiai honlapon, a Psychogalaxy-n. A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai I
2008. április 30. szerda 13:14 - Hírextra
A honlapon eddig 10 079-en töltöttek ki különféle pszichológiai teszteket. Az adatokból kiderült, hogy a felhasználók 39 százaléka férfi, 61 százaléka nő. Átlagéletkoruk 32 év. A legfiatalabb felhasználó 6 éves, a legidősebb pedig 83 - tudatták közleményben a Psichogalaxy létrehozói.

A kutatási program év végéig tart, de a nagyszámú tesztkitöltés alapján máris van néhány érdekes eredmény. A közleményekből egyebek mellett megtudható, hogy a házasságban élők az élettársai kapcsolatban élőknél felszínesebbnek érzik kapcsolataikat. A 61-80 éves korúak érzik leginkább felszínesnek kapcsolataikat, míg a legkevésbé a 15 évesnél fiatalabb felhasználók. A felmérés mélyebb elemzést igénylő tanulsága, hogy bár az egyedülállók érzik leginkább, hogy kapcsolataik felszínesek, de e tekintetben egyből utánuk a házasok következnek.

A számos teszt egyike a párkapcsolatok minőségére és a hűségre kérdez rá. A tesztkitöltők 46 százaléka tartja a hűséget alapvető fontosságúnak, míg 29 százalék nagyon fontosnak tartja. A válaszadók 15 százaléka szerint az egyszeri/alkalmi botlás megbocsátható, kilenc százalék szerint pedig kisebb viszonyok is beleférnek egy párkapcsolatba. A nyitott kapcsolatokat azonban a válaszadóknak csak egy százaléka támogatja.

A Psychogalaxy által biztosított anonimitás őszinte válaszokra sarkallja a tesztkitöltőket a kényesebb témákban is. A válaszadók hét százaléka állította magáról, hogy még szűz, 11 százalék mondta, hogy elég tapasztalatlan, a többség (55 százalék) átlagosan tapasztaltnak mondta magát, 21 százalék állította azt, hogy tapasztaltabb az átlagosnál és hat százalék a nagyon tapasztaltak aránya (saját bevallásuk szerint).

A tesztkitöltők négy százalékának a szexuális vágya szinte nulla, 11 százaléknak alacsony, 42 százaléknak pedig átlagosnak mondható. Ehhez hasonló azoknak az aránya (38 százalék), akiknek elég magas a szexuális vágya, legkevesebben pedig a legnagyobb "étvágyúak" vannak, akiknek a szexuális vágya szinte kielégíthetetlen: négy százalék.

"Értékes embernek érzem magam" - ezzel az állítással leginkább a 31-50 évesek értenek egyet, legkevésbé pedig a húsz év alattiak tartják magukat értékesnek. A felmérés szerint a férfiak gyakrabban érzik magukat magányosnak, többször érzik azt, hogy kihagyják őket valamiből. Meglepő adat, hogy korosztályok szerint vizsgálva a kérdést, a magány jelentősen érinti a 15-20 éveseket.

A Psychogalaxy felhasználói köre napról-napra bővül, így a jövőben várhatóan egyre színesebb és részletesebb elemzések készülhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását