2024. április 28. - Valéria

Szávay Ágnes kilábalt a hullámvölgyből

Úgy tűnik, sikerült kikerülnie a gödörből Szávay Ágnesnek, aki az idei WTA-sorozat első harmadában bizony felemás teljesítményt nyújtott. Végre tudott edzeni, most már nem aggódik.
2008. április 30. szerda 11:45 - Hírextra
"Kissé hullámzó volt a formám az elmúlt időszakban, de úgy gondolom, az amerikai versenyeken már jól játszottam. Mindenképpen nehezebb a dolgom azzal, hogy én vagyok az esélyes, hiszen az ellenfeleim teljesen nyugodtan teniszezhetnek" - nyilatkozta budapesti sajtótájékoztatóján Szávay.

Az idei WTA Tour első harmadában Szávay tíz versenyen indult és húsz egyéni mérkőzésének pontosan a felét nyerte meg. Ezeken a viadalokon összesen 412 világranglista-pontot gyűjtött, amivel az idei rangsorban a 23., az összesített világranglistán pedig jelenleg a 14.

Ebben az időszakban egyszer volt döntős (Párizs), kétszer pedig a negyeddöntőig jutott (Amelia Island és Charleston).

"Szerencsére volt időm végre edzeni, és úgy gondolom, megtaláltuk a helyes utat" - tette hozzá a 19 éves játékos, akit 2007-ben a WTA az Év újoncának választott.

Szávay legközelebb Berlinben lép pályára, majd Róma következik. Ezután a tervek szerint egy hét kőkemény edzés vár rá, majd a párizsi Roland Garros jön a sorban. Az is biztos, hogy a magyar teniszező a júliusi, budapesti versenyen is szerepel, így hazai közönség előtt is megmutathatja játékát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását