2024. május 12. - Pongrác

Agóra program Egerben

A közigazgatási hivatalhoz fordul az egri MSZP azt követően, hogy a város vezetése a közgyűlési határozattal ellentétes tartalmú pályázatot kíván benyújtani a Nemzeti Fejlesztési Terv Agóra Programjára - jelentette be szerdán a párt egri frakcióvezetője.
2008. április 30. szerda 13:45 - Hírextra
Azt is kifogásolják, hogy az az építész iroda nyerte a többfunkciós kulturális létesítmény megvalósítására meghirdetett előzetes ötletpályázatot, amelynek vezetője néhány hét múlva a város főépítészévé vált - közölte Nagy István.

Mint elmondta: a pályázat beadásáról tavaly novemberben döntött a közgyűlés. Akkor a testület valamennyi tagja egyetértett abban, hogy a városi sportcsarnoknak a multifunkciós kulturális létesítmény részévé kell válnia, így ugyanis megvalósítható a városi sportcsarnok régóta esedékes felújítása is.

Ennek megfelelően a jelenlévők egyhangúan megszavazták azt a határozati javaslatot, amely szerint a kétmilliárd forintos beruházásnak a sportcsarnok és környezete bevonásával kell megvalósulnia.

Ehhez képest olyan pályázat született, amely a sportcsarnok melletti salakos labdarúgó edzőpályát jelöli ki az építkezés helyszínéül.

Vagyis a határozati javaslattal ellentétes döntés született; ezért fordul a közigazgatási hivatalhoz az MSZP - mondta Nagy István.

Végül úgy vélekedett: a jobboldali városvezetés már a tervpályázat meghirdetése előtt tudhatta, hogy Rátkai Attilát kívánják kinevezni főépítésszé, ezért az általa vezetett irodát nem kellett volna meghívni a tervpályázatra.

Habis László, a település lokálpatriótaként megválasztott polgármestere a frakcióvezető által elmondottakra reagálva hangsúlyozta: a rövid határidő miatt még az Agóra pályázat megjelenése előtt tárgyalta a programot a testület.

A program meghirdetése után kiderült, hogy a kiírás feltételeivel ellentétes lett volna a sportcsarnok bevonása a projektbe.

Szerinte a szocialisták önmagukat minősítik azzal, hogy meg akarnak akadályozni egy kétmilliárd forintos fejlesztést a városban.

Arról is szólt, hogy a város korábbi főépítésze, Cséfalvay Gyula magas beosztásba került a kulturális örökségvédelmi hivatalnál, vagyis Egernek sürgősen szüksége volt új főépítészre.

Ebben a helyzetben hívták vissza Rátkai Attilát, aki korábban már betöltötte ezt a posztot - mondta Habis László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását