2024. április 19. - Emma

Rekordott döntöttek

Rekordot döntött a 10. Nemzetközi Pekingi Autókiállítás: az április 22-28. között rendezett kínai autóipari seregszemlét összesen 600 ezer látogató kereste fel. Az 1990-ben indult Auto China kiállítás mostanra a genfi, párizsi, tokiói és detroiti kiállítá
2008. április 29. kedd 10:24 - Hírextra

Kínában 2007-ben összesen 8,8 millió autót gyártottak és adtak el, becslések szerint az idén 10 millió feletti eredmény várható. A világ legnépesebb országa a világ második legnagyobb autógyártójává válik, miközben az eladások tekintetében is a második helyet foglalhatja el.

A kínai piac fontosságát jelzi, hogy szinte az összes multinacionális autógyártó jelen volt, hét újdonságot szintén Pekingben láthatott először a nagyközönség. A vezető autógyártók szerint - mint a Volkswagen AG, a Daimler AG és a Toyota - ez a kiállítás számukra a legfontosabb külföldi esemény.
A nagyobb belföldi gyártók, mint a FAW (First Automobile Works), Dongfeng, SAIC (Shanghai Motor Corp.), Changan, BAIC (Beijing Auto Industry Corp.), GAIC (Guanghzou Auto Industry Corp.) és a Great Wall, teljes választékukat vonultatták fel.

A gyorsan bővülő kínai választékban hibrid és elektromos autókat elvétve lehetett látni, a bemutatott autók közül inkább csak koncepciószinten jelentek meg a környezetbarát technológiák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását