2024. április 29. - Péter

Látványos bemutatókkal várnak a tűzoltók

Siófokon rendezik meg ebben az évben az Országos Tűzoltónapot, pénteken látványos szakmai bemutatókkal és családi programokkal várják az érdeklődőket a város főterén. A tűzoltónapot egyébként azért tartják Siófokon, mert a városi tűzoltóság ebben az évben
2008. április 29. kedd 09:16 - Hírextra

A központi ünnepségen többek között elismeréseket adnak át a szolgálatteljesítés során kiemelkedőt nyújtó tűzoltóknak, délután pedig Siófok város polgármestere emlékzászlót adományoz a város hivatásos tűzoltósága részére.

A rendezvényen különböző tűzoltási és műszaki mentési célú technikai eszközöket és felszereléseket is kiállítanak, a bátrabbak pedig kipróbálhatják többek között, hogy mennyire tudnak tájékozódni légzésvédelmi felszerelésben a füstsátorban. Az ünnepség ideje alatt a város főútjain különböző veterán tűzoltóautók vonulnak végig, bemutatva a jármű műszaki fejlődését a kezdetektől napjainkig.

Az eseményen részt vesznek a térség országgyűlési képviselői, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, a katasztrófavédelem, a tűzoltóságok, az együttműködő szervezetek, a szakmai és érdekképviseleti szövetségek vezetői és képviselői.

A magyar tűzoltóságok tagjai 1834. május 4-től kezdve minden évben megemlékeznek Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről, aki a hagyomány szerint őrzi őket a bajban. A magyar tűzoltóhagyományok megőrzése, a tűzoltóság társadalmi megbecsülése, a tűzoltók méltó elismerése érdekében 1991-től újra május 4. az országos tűzoltónap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását