2024. április 23. - Béla

Kortárs művészeti szabadegyetem

Bevezetés a XXI. század egyetemes művészetébe - képzőművészet a második világháború után címmel két évre tervezett előadássorozatot indít kedden 18 órakor az Inda Galéria Budapesten.
2008. április 29. kedd 06:35 - Hírextra
Muladi Brigitta művészettörténész, a sorozat kurátora elmondta az MTI-nek, hogy a szabadegyetem előadásainak többsége elhangzott tavaly Székesfehérvárott a Városi Képtárban. Sokan érdeklődtek a budapesti galériában is a kortárs művészetről, megismerésére igény van, ezért határozták el, hogy a székesfehérvári sorozat frissített változatát megtartják az Inda Galériában. Elsőként Petrányi Zsolt művészettörténész, a Műcsarnok igazgatója fog beszélni kedden a kortárs fotóművészetről.

Az előadók más-más megközelítésben nyúlnak a témákhoz, vannak köztük kutatók, s "vitális művészek" - tette hozzá a kurátor. Szó lesz a többi között a kortárs amerikai művészetről Sturcz János előadásában, a fluxusról és a mail artról Szombathy Bálint képzőművész interpretálásában.

P. Szabó Ernő szakíró az európai művészeti vásárokat ismerteti, míg Szegedy-Maszák Zoltán médiaművész Médiaművészet és interaktivitás címmel tart előadást. A kortárs művészeti magángyűjteményekről Spengler Katalin műgyűjtő és szakíró fog beszélni.

Muladi Brigitta művészettörténész A kortárs festészet az elektronika korában címmel arról tart előadást, hogy a fotó a szabad festészetben is mennyire meghatározó a modern technika korában.

Az előadásokat havonta egy-két alkalommal tartják meg a szakértők szabadidejétől függően. A pontos időpontokat az érdeklődők elolvashatják a galéria honlapján, a www.indagaleria.hu címen.
A VI. kerület Király utca 34. alatt működő szabadegyetem előadásai ingyen látogathatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását