2024. április 19. - Emma

Kocsmázás Benkóékkal

Egy dixiekocsma házigazdája lesz a Benkó Dixieland Band a Papp László Budapest Sportarénában, a 4. Budapesti Dixieland Fesztivál keretében május 7-én - jelentette be Benkó Sándor zenekarvezető.
2008. április 29. kedd 10:41 - Hírextra

Felidézte: ezeket a fesztiválokat eddig nem szabályos időközökben rendezték, az aréna vezetésével egyetértve szeretnék minden évben megtartani.

Benkóékkal fellép a szokásos csapat: Berki Tamás, Micheller Myrtill, Deseő Csaba, Gáspár Pál és Varga Tibor, ő a Lucky Boys Shuffle Band vezetője. Ezek a zenészek régóta dolgoznak a zenekarral, vagy tanítványok - említette Benkó Sándor az MTI-nek.

A 18 tagú Police Big Band Szalóky Béla vezetésével játszik. A Lucky Boys Shuffle Band tagjaival 14 éves koruktól él a kapcsolat. A Ki Mit Tud-ot nyert, népszerű együttes táncolható shuffle zenét játszik. A Miskolc Dixieland Band az egyetlen zenekar, amely teljesen a Benkó Dixieland Bandet követi. A Scandinavian Rhythm Boys dán zenekar Benkóék koppenhágai vendégjátékát viszonozza - mutatta be az előzenekarokat a zenekarvezető. Hozzátette: 18 órától minden egyes zenekar 30 percet játszik, ők 21 órakor kezdenek. Három színpad lesz, egy Benkóéké, egy a Big Bandé, a harmadikon egymást váltják a fellépők.

Zoltán Béla trombitás halála óta Szalóky Béla nemcsak vendégként, hanem állandó tagként is a zenekarral tart. A többi zenész változatlan: Nagy Iván (pozan, ének), Halmos Vilmos (zongora), Kovacsevics Gábor (dob), Kelemen Zsolt (bőgő), Nagy Jenő (bendzsó) - mondta a zenekarvezető, klarinétos.

Szabad lesz az átjárás az ülőhelyek, a küzdőtéren kialakított táncparkett és a söröspultok között. Az így átalakított arénába háromezer ember fér el, egyszerre 150-en táncolhatnak. Felelevenítenek egy régi amerikai szokást: lesz 30 férfi és 30 női táncos, akik nemcsak egymással táncolnak, hanem felkérik az unatkozó feleségeket és a lusta férjeket.

A dixiekocsma régi Benkó-hagyomány, a Műszaki Egyetem várbéli kollégiumában is volt ilyen a 60-as években, s a Petőfi hídnál a Schönherz kollégiumban folytatódott. - Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ilyen nagy méretben "veszi-e" a közönség? - jelentette ki. A 90-es években régi BS-ben volt egy alkalommal dixiekocsma, a Benkó Dixieland Band nyolcadik alkalommal lép fel az arénában.

Bevallotta: a törzsközönség egy része idegenkedik ettől a formától, s nem fog eljönni, noha a zene ugyanaz. Ez a nap egyébként a Műszaki Értelmiség Napja is - hangsúlyozta.

A dixiekocsma jegyeit a Budapest Sportaréna pénztáraiban és a Ticket A hálózatban lehet megvásárolni. Benkó Sándor megemlítette: a diákok 2500 forintért vásárolhatják meg a belépőt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását