2024. május 3. - Tímea, Irma

Jótékonysági koncert lesz

A moldvai Pusztinai Magyar Ház Egyesület megsegítésére rendeznek jótékonysági hangversenyt pénteken Budapesten, az esten csángómagyar művészek mellett fellép a 7Határ Együttes és a Misztrál Együttes - tájékoztatta a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyaroké
2008. október 2. csütörtök 08:02 - Hírextra
A Magyar Kultúra Alapítvány és Magyar Csodaszarvas Egyesület által rendezendő jótékonysági hangversenyen közreműködnek még Kubik Anna, Lázár Csaba, Oberfrank Pál, Sinkovits Vitai András színművészek. Csángómagyar dalokkal érkezik Nyisztor Ilona pusztinai népdalénekes, valamint Petrás Mária népdalénekes és iparművész, s a jó hangulatról igyekszik gondoskodni a Seremoj Néptáncegyüttes is.

A hangverseny szünetében jótékonysági árverésen lehet licitálni Melocco Miklós szobrászművész, Petrás Mária népdalénekes, iparművész, Juhos Kiss Sándor festőművész, valamint a Sisi Galéria által felajánlott műtárgyakra.

Az est fővédnöke Mádl Dalma, valamint Áder János, az Országgyűlés alelnöke, köszöntőt mond Hegedűs Dóra, a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület elnöke.

A Moldvában, a Tázló bal partján fekvő Pusztina a több mint 80 csángó falu egyike, ahol még napjainkban is szinte száz százalékosan értik és beszélik a magyar nyelvet, még a fiatalok is. Sokan azonban az őket ért támadások miatt mégsem merik felvállalni anyanyelvüket és nemzeti hovatartozásukat a többezer lelkes településen. A faluban 2006-ban készült el a Pusztinai Magyar Ház, ahol a magyar nyelvi oktatás mellett különböző egyházi és kulturális programokat is szerveznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását