2024. május 16. - Mózes, Botond

Hatalmas érdeklődés Kaposváron

Nem várt érdeklődés előzi meg a Kaposváron szerdán kezdődő Magyar Filmek Fesztiválját; a nyitónap esti díszelőadására - a Márai Sándor kisregényéből készült Eszter hagyatéka című filmre - már minden jegy elkelt - közölte az MTI-vel kedden Bujdosó Bálint,
2008. április 29. kedd 15:41 - Hírextra

A most első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett program keretében öt nap alatt 29 előadáson hét magyar filmet vetítenek le - mondta a mozi vezetője. Hozzátette, hogy ezek egyike az egyetlen előadásra "megszerzett" Nyomozó című film. Gigor Attila munkáját, amely az idei filmszemlén öt díjat nyert, az őszi forgalmazás előtt csak Kaposváron láthatja a hazai közönség a szombat esti vetítésen.

A fesztivál nyitófilmjének szereplői közül többen, így Eperjes Károly és Áron László, valamint Sipos József producer-rendező már bizonyos, hogy részt vesznek a közönségtalálkozóval egybekötött díszelőadáson - közölte a filmhét ötletgazdája és szervezője.

A magyar filmek iránt érdeklődő nézőket a fentiek mellett Alföldi Róbert Nyugalom, Till Attila Pánik, Bacsó Péter Majdnem szűz és a Szőke András-Badár Sándor szerzőpáros Bakkermann című filmjével, valamint Gát György Kis Vuk című animációs meséjével várják fesztiválon.
A már elővételben elkelt és lefoglalt jegyek alapján úgy tűnik, a kaposvári közönség fogékony a magyar filmek iránt, sikeres lesz a kezdeményezés - mondta Bujdosó Bálint.

A filmeket két teremben vetítik folyamatosan: csütörtökön délelőtt 11 órakor kezdődik az első, és vasárnap este 9 órakor az utolsó előadás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását