2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hat érem az Olimpián

A szövetség elnöke szerint hat számban szerezhetnek érmet a magyar kajak-kenusok a pekingi olimpián, s Baráth Etele reméli: lesz köztük arany is. Angyal Zoltán kapitány kicsit bátrabban azt mondja: a magyarok hat számban esélyesek a győzelemre, s három el
2008. április 29. kedd 15:49 - Hírextra

Az augusztusi játékokig azonban még hosszú az út, de a hónapokon át tartó felkészülés után a jövő hétvégi, szegedi Európa-bajnoki és Világkupa-válogatóval kezdetét veszi a versenyszezon.

"Mostantól kezdve kis túlzással szinte hétről hétre versenykörülmények között bizonyíthatnak a legjobbak, egészen az ötkarikás játékokig. Érezhetően óriási a feszültség és az izzás a sportágon belül, de ez természetes, mi pedig megpróbáljuk biztosítani az esélyegyenlőséget" - fogalmazott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség idénynyitó sajtótájékoztatóján Baráth.


Angyal elmondta, hogy mindenki egészségesen tért haza a melegvízi edzőtáborokból, s a támogatóknak is köszönhetően itthon is - Szolnokon, Szegeden és Dunavarsányban - nyugodtan folyik a munka. Hozzátette: már az olimpiai helyszínen is minden elő van készítve, tehát a körülményekre nincs panasz.

"Én is megerősíthetem, hogy komoly feszültség érezhető a válogatotton belül, de ez ebben az időszakban teljesen normális és azt hiszem, kezelhető" - magyarázta a szakvezető.
Az egyes szakágakról szólva megjegyezte: a kenusok között a legnyugodtabb a légkör, de ez érthető is, hiszen a Kozmann György, Kolonics György duónak és Vajda Attilának nem igazán akad jelentős ellenfele. Utóbbi versenyző a sajtótájékoztatón azt mondta: minden rendben halad a felkészülésében és magabiztosan várja a szelektáló viadalokat, melyeken 1000 és 500 egyesben is szeretné kiharcolni a pekingi részvétel jogát. A férfi kajakosoknál Angyal elsősorban egyesben és négyesben számít nagy harcra a válogatókon, a nőknél pedig, ahol nagy örömére újra együtt készül az olimpiai címvédő Kovács Katalin, Janics Natasa kettős - véleménye szerint egyesben és párosban várható nagy csata.

A jövő hétvégi verseny a bő két hét múlva sorra kerülő milánói kvalifikációs Eb-re és a június 5-7-én rendezendő szegedi Vk-ra válogat, utóbbin nemzetenként és számonként két egység indítható. A kontinensviadalon szakáganként további egy-egy kvóta megszerzése a cél, s mivel a tavalyi vb-n indulási jogot szerzettek már nem harcolhatnak ki újabb kvótát, várhatóan közülük sokan nem is indulnak az olaszországi regattán. Az azt követő Világkupa pedig már majd az olimpiára válogat (a 2007-es vb-n első hat között zárt magyar egységek automatikusan indulhatnak a Vk-n). A második hazai ötkarikás válogatót június végén rendezik, s amennyiben azután még maradnak kérdések, július elején szétlövésre kerül sor az adott számokban.

A sajtótájékoztatón - amelyet stílusosan egy vetítőteremben rendeztek meg - bemutatták azt a kisfilmet, amely a 2006-os szegedi világbajnokság nagyszerű pillanatait idézi és amely a következő hónapokban 12 ezer alkalommal lesz látható a hazai mozikban, a filmvetítések előtt, kedvet csinálva ezzel is a kajak-kenu olimpiai versenyeihez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását