2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fogyasztóvédelem - A fasoriak a legtájékozottabb diákvásárlók

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) Tájékozott Fogyasztókért Klubja kedden szervezte meg 13-16 éves diákok számára a fogyasztóvédelmi vetélkedő országos döntőjét, amelyen 9 csapat mérte össze erejét.
2008. április 29. kedd 20:56 - Hírextra

Az első helyen a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, a másodikon a nyírbátori Bölcsőde, Óvoda és Általános Iskola, a harmadik helyen pedig a hajdúböszörményi Veress Ferenc Szakképző Iskola csapata végzett.


A versenyben a diákok bemutathatták, hogy ki a legtájékozottabb a fogyasztóvédelmet illetően, ki tudja leginkább, milyen jogok illetik meg őket mint fogyasztókat. Ma már az általános és a középiskolában is oktatják a fogyasztóvédelmet, amely a közelmúltban a Nemzeti Tanterv része lett - nyilatkozta az MTI munkatársának Szép Gábor, az OFE szóvivője.

A verseny célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az oktatás szerepére a fogyasztóvédelemben, az okos vásárlásra, a szolgáltatások meggondolt igénybevételére és arra, hogy a mai fiatalok már ne legyenek kiszolgáltatott vásárlók.

Ötven diákcsapat jelentkezett a versenyre, amelyek közül a legjobb kilenc mérte össze az erejét kedden a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban.

A Tájékozott Fogyasztókért Klub (TFK) azokat a gazdálkodó szervezeteket tömöríti, amelyek tenni szándékoznak a felelős tájékoztatásért, annak érdekében, hogy a fogyasztók megalapozott döntéseket hozzanak - hangzott el a vetélkedő döntőjét megelőző tájékoztatón. A klub tagjai között egyaránt vannak multinacionális világcégek és tekintélyes magyar vállalatok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását