2024. április 25. - Márk

Alulárazták a teniszcsillagokat

Elmaradt a szerb olimpiai teniszcsapatot ábrázoló bélyegsorozat két utolsó darabjának ünnepélyes bemutatója, mert az azokon szereplő Ana Ivanovic és Jelena Jankovic megbántódott az alacsony névérték miatt.
2008. április 29. kedd 12:40 - Hírextra

Míg a férfi teniszezők világranglistájának 3. helyén álló Novak Djokovicnak 46 dináros bélyeg jutott, addig a női rangsorban 2. Ivanovicnak meg kellett elégednie a 40, az 5. Jankovicnak pedig a 30 dinárossal. Ugyancsak 30 dinárra taksálta a posta Nenad Zimonjicot, míg a szerb olimpiai csapat harmadik férfi tagjának, Janko Tipsarevicnek a képe a 20 dináros bélyeget díszíti.

"Sportolóként büszkének kell lennünk arra, hogy bennünket ábrázoló bélyegek készültek, viszont gondunk van azok értékével" - fogalmazott Ivanovic, amikor megkérdezték tőle, miért maradt el az ünnepélyes bélyegbemutató. Jankovic hozátette: a bélyegeknek azonos értékűnek kellene lenniük, hisz mind az ötüknek ugyanaz az országuk, s joggal várják el, hogy egyformán kezeljék őket.

A szerb posta képviselője annyit mondott, hogy senkit sem akartak megbántani, s a kisebb névértékű bélyeg ugyanolyan fontos és hasznos, mint a drágább.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását