2024. május 5. - Györgyi

Lamperth Mónika konca

A szervezeti feladatokért lesz felelős Lamperth Mónika távozó szociális és munkaügyi miniszter, az MSZP elnökségének tagja, a pártelnöki kabinet vezetőjeként - tudta meg az MTI az MSZP több elnökségi tagjától hétfőn.
2008. április 28. hétfő 15:44 - Hírextra
A név nélkül nyilatkozó politikusok szerint Lamperth Mónika új megbízatása nem érinti Juhász Ferenc elnökhelyettes feladatkörét, aki a napi ügyeket viszi a pártban.

A távirati irodának nyilatkozók közül többen nem tudták megmondani, mi lesz pontosan Lamperth Mónika feladata. Az egyikük szerint továbbra is Juhász Ferenc lesz Gyurcsány Ferenc pártelnök politikai helyettese, míg a szervezeti feladatokat az új pártelnöki kabinetvezető viszi majd.

Az információk szerint megmarad mind Butor Klára pártigazgató, mind Varju László ügyvezető posztja, és Lampert Mónika új megbízatásában föléjük kerülne.

A pénztárnoki posztról már vasárnap lemondott Puch László utódjáról az MSZP választmányának kell döntenie. A feladatokat addig a párt főkönyvelője veszi át.

A párt honlapján olvasható alapszabály szerint az MSZP választmánya ha a pénztárnok tisztsége betöltetlenné vált, a döntéshozatalra jogosultak többségének szavazatával a következő tisztújító kongresszusig tartó időszakra megválasztja a pénztárnokot.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke hétfőn jelentette be: Lamperth Mónika átveszi az MSZP operatív, szervezeti irányításért viselt fő felelősséget, ezért posztjáról lemond, az új szociális és munkaügyi miniszter Szűcs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese lesz. Az MTI úgy tudja, hogy Puch László államtitkár lesz az újonnan létrejövő közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárcánál, Szabó Pál miniszter mellett.

Butor Klára 2007 eleje óta az MSZP pártigazgatója, Varju Lászlót idén januárban nevezték ki a párt ügyvezetőjének. A pártigazgató az alapszabály szerint megteremti a párt belső élete szervezésének feltételeit, biztosítja a párton belüli információáramlást, az ügyvezető pedig segíti a pártszervezési tevékenységet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását