2024. május 4. - Mónika, Flórián

MDF: Gyurcsánynak bizalmi szavazást kell kérnie maga ellen

Gyurcsány Ferencnek bizalmi szavazást kellene kérnie maga ellen hétfőn a parlamentben - így reagált az MDF elnöke az SZDSZ küldöttgyűlésének vasárnapi döntésére.
2008. április 27. vasárnap 16:14 - Hírextra
"Az MDF a parlament hétfői ülésén arra fogja kérni a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást a személyéről, hiszen csakis így derülhet ki: van-e esély arra, hogy az ország számára értelmes módon lehessen kormányozni az elkövetkezendő két évben" - hangsúlyozta Dávid Ibolya az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A pártelnök szerint Magyarországnak valódi változásokat jelentő, átgondolt reformokra és stabil kormányzásra van szüksége, Gyurcsány Ferenc pedig gátolja ezek megvalósulását. Az országnak nincs ideje arra, hogy újabb két évet adjon a "kényszeres pótcselekvések" politikájának, amelyben a szocialisták már az érdemi munka látszatára sem ügyelnek - tette hozzá.

A Magyar Demokrata Fórum úgy látja: azzal, hogy az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése formálisan is a koalícióból való kilépés mellett döntött, lezárult a koalíciós színjáték első, nagyon hosszúra nyúlt felvonása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását